perekacerita

My Favourite Sport


Minta Tolong korang sebarkan pada kawan2 FB supaya LIKE fanpage perekacerita ini yerr.. jasamu dikenang =
http://www.facebook.com/likeperekacerita



Ucapkan Alhamdullilah syukur kita kepada Allah kerana masih memberi perluang kita hidup untuk kita memperbaiki hidup kita dan menambah lagi pahala untuk bekalan di akhirat sana. Hidup didunia ini perlukan duit. Salah 1 cara untuk mendapatkan duit ialah melalui blog dengan menyertai contest project alpha. Untuk assigment minggu ke 6 ini peserta kena buat article pasal My Favourite Sport.


My Favourite Sport adalah main bola keranjang. Mula terjebak zaman sekolah teknik dulu. Setiap petang turun padang tapi selalunya tak boleh main coz ramai sangat turun nak main bola keranjang. Di sini aku letak info pasal bola keranjang. Bola keranjang ialah satu sukan di mana dua pasukan yang setiapnya mempunyai 5 pemain berusaha untuk menjaringkan mata antara satu sama lain melalui sebuah keranjang (atau bakul) berdasarkan peraturan-peraturan yang telah ditetapkan.


Cerita pasal bola keranjang teringat dekat star bola keranjang iaitu Michael Jordan. Michael Jeffrey Jordan lahir di Brooklyn, New York, Amerika Serikat pada 17 Februari 1963 adalah pemain bola keranjang profesional asal Amerika. Ia merupakan pemain terkenal di dunia dalam cabang olahraga itu. Setidaknya, enam kali merebut kejuaraan NBA bersama kelompok Chicago Bulls (1991-1993, 1996-1998). Beliau memiliki tinggi badan 198 cm dan merebut gelar pemain terbaik. Beliau tersenarai antara ahli sukan paling kaya didunia.



Sukan bola keranjang juga tak lari dari dikaitkan dengan komik slum dunk. Di sini aku nak bagi info pasal komik slum dunk yang ramai orang tak tahu. Sakuragi Hanamichi, main character dari SlamDunk memang salah satu watak yang paling gila dalam arena komik . bertubuh besar dan berpewatakan periangan dan gila gila. Untuk pengetahuan korang, terdapat beberapa sumber yang menyatakan Sakura Hanamichi adalah seorang individu yang sememangnya pernah wujud di Jepun.


Macam yang dah ditunjukkan dalam manga dan anime, Sakuragi ni seorang yang bertubuh tinggi, kuat, dan sering mengamalkan keganasan, kuat bergaduh. Dia dilahirkan pada tahun 1968 dan masa umur dia 17 tahun, tinggi dia dah mencapai 189cm. Dia memang seorang pemain yg hebat, dah dipanggil sebagai bakal pemain bintang bola keranjang dan harapan di Jepun. Malangnya, masa umur dia 18 tahun, dia meninggal dunia setelah dilanggar oleh kereta ketika turun dari bas, semasa dia nak melawat ayahnya di hospital.


Project Alpha Season 2
is presented by
Adidas Action 3
supported by
P1 and MAS



Share/Bookmark

Share this post:

Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

Followers

My Ping in TotalPing.com Related Posts with Thumbnails

Dapatkan post updates terbaru via Facebook. Hanya Click LIKE Button dibawah

?

 
Copyright 2010 PEREKA CERITA