perekacerita
promosi perodua murah

Minta Tolong korang sebarkan pada kawan2 FB supaya LIKE fanpage perekacerita ini yerr.. jasamu dikenang =
http://www.facebook.com/likeperekacerita




Perekacerita mendapat banyak permintaan supaya menunjukkan cara tutorial download movie melalui link dan tutorial cara download video online.. sangat banyak tutorial cara download di internet.

CARA GUNA IDM UNTUK DOWNLOAD VIDEO ONLINEDengan adanya IDM korang boleh mengumpul koleksi video manarik dari youtube dan video facebook



CARA GUNA IDM UNTUK LINK DOWNLOAD
1) bawa mouse ke link download
2) Klik kanak mouse
3) klik download with IDM
4) download kesemuanya part link download
5) join part part yang telah didownload menggunakan software HJSplit (tutorial byk kat internet)
6) atau extract part part yang telah didownload guna software winrar, nanti automatik semua part akan bercantum menjadi 1 fail video


Tutorial cara Extract file *.001 *.002 *.003 GUNA 7ZIP (Kepalabergetar)
Download dulu software 7zip
http://downloads.sourceforge.net/sevenzip/7z920.exe

Pix 1



Pix 2


Pix 3
dh abis extract, test play, yeah boleh pun Lin?




CARA INSTALL INTERNET DOWNLOAD MANAGER GUNA PATCH
Kredit: tutorial rewian
kali ini saya akan menjelaskan cara membuat internet download manager / IDM full version.
  • Langkah pertama download IDM
  • Selanjutnya download Patch atau disini
  • Setelah download, extract file patch.rar
  • Copy kan patch tersebut ke System C:/progam files/internet download manager
  • Setelah itu click 2x pada patch tersebut, maka akan muncul gambar seperti yang dibawah ini :
Membuat IDM Full

  • Lalu click patch
  • Tunggu loadingnya samapai disuruh memasukan username
  • Masukanlah nama kamu, lalu click OK
  • Setelah itu click exit
  • dan IDM kamu sudah menjadi Full


CARA INSTALL INTERNET DOWNLOAD MANAGER GUNA SERIAL KEY
Notes: Disable your internet connection before entering the serial key, or else it wouldn't work!
Langkah pertama download IDM 6.05Langkah ke 2: masukkan Serial Key (pastikan internet off):
1: N3QM3-BQBR3-EWKOZ-WJ6TC
2: VQ6UH-CS1K6-7WN2V-IY2NA
3: S375D-1TPSQ-Q2330-8CQR9
4: 8283W-AIF1X-8S8IA-QOU2J

TUTORIAL LAJUKAN IDM
kredit: tutorial contengs.com
Berikut merupakan cara yang korang boleh guna untuk meningkatkan kelajuan IDM korang. Cara ni sesuai bagi mereka yang rasa download speed tu tak berapa nak kena dengan kelajuan yang korang langgan dengan ISP. Jom kita tengok cara nak tingkatkan speed IDM:
1. Masuk seperti biasa ke IDM anda dan cari menu Downloads dan klik pada Options.
2. Selepas anda klik option akan terpapar menu macam kat bawah ni. Klik pada tab ‘Connection’
3. Pilih Connection Type/Speed kepada LAN 10Mbs

4. Pilih sekali lagi dan kali ni pilih other lak.
5. Selepas tukar Connection Type/ Speed ke ‘other’ anda ubah nilai default max. conn. number ke 16 seperti yang ditunjukkan dalam gambar kat bawah ni. Lepas itu klik OK.
Siap. Cuba anda download something melalui idm dan lihat hasilnya. Biasanya akan ada perubahan dan peningkatan dari segi download speed. Selamat mencuba!


Share this post:

Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

Followers

My Ping in TotalPing.com Related Posts with Thumbnails

Dapatkan post updates terbaru via Facebook. Hanya Click LIKE Button dibawah

?

 
Copyright 2010 PEREKA CERITA