perekacerita

PLANET KIARA (TV3)


Minta Tolong korang sebarkan pada kawan2 FB supaya LIKE fanpage perekacerita ini yerr.. jasamu dikenang =
http://www.facebook.com/likeperekacerita

PLANET KIARA (TV3)
EPISOD: 13 episod
MULAI: 3 Januari
HARI: setiap Khamis,
MASA : 6.30 petang
PELAKON: Datuk Rahim Razali, Datuk Jalaluddin Hassan, Firdaus Ghufran, Sharifah SakinahSINOPSIS PLANET KIARA (TV3)
Planet Kiara mengisahkan sebuah robot bernama PSN-ONE yang dicipta khas oleh Profesor Zul bertujuan untuk menangani masalah harian dengan menggunakan penyelesaian ilmu sains. Kepandaian PSN-ONE telah mendapat perhatian Profesor El Cid. Ini membuatkan Profesor El Cid mengarahkan orang suruhannya, Rossa menculik PSN-ONE.

PSN-ONE berjaya melarikan diri daripada Profesor El Cid dan Rossa hingga menemukannya dengan kanakkanak berusia 10 tahun iaitu Aril dan keluarganya. Kehadiran PSN-ONE dalam keluarga Aril ternyata melengkapkan lagi keluarga yang sering mempraktikkan gaya hidup serba moden dan canggih ini.

Mereka sering menggunakan gajet terkini serta mengaplikasi ilmu sains dalam kehidupan seharian mereka. Namun, ada kalanya pelbagai masalah dihadapi mereka dalam mengharungi kehidupan seharian.

Dengan bantuan PSNONE, berjayakah mereka menangani masalah-masalah harian menggunakan penyelesaian ilmu sains? Di samping itu, berjayakah PSN-ONE menggagalkan rancangan Rossa untuk menculiknya? Apakah sebenarnya yang dimahukan Profsor El Cid dari PSN-ONE?

Share this post:

Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

Followers

My Ping in TotalPing.com Related Posts with Thumbnails

Dapatkan post updates terbaru via Facebook. Hanya Click LIKE Button dibawah

?

 
Copyright 2010 PEREKA CERITA