perekacerita

BUKAN ISTERI SEMPURNA
EPISOD : -
TARIKH : 2015
SLOT: Samarinda TV3
PELAKON : Atiqah Suhaime, Dazrin Kamaruddin, Mimi Ernida, Aleza Shadan, Arash Mohd, Khatijah Tan, Zulkifli Ismail, Afzan Rahman, Aishah Atan
DOWNLOAD BUKAN ISTERI SEMPURNA
Bukan Isteri Sempurna Episod 01 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 02 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 03 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 04 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 05 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 06 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 07 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 08 =  DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 09 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 10 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 11 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 12 = DOWNLOAD
Bukan Isteri Sempurna Episod 13 =
Bukan Isteri Sempurna Episod 14 =


SINOPSIS NOVEL BUKAN ISTERI SEMPURNA

Nina telah diperkosa oleh Danish Arham, kembar kepada Daniel Arman. Apabila Danish Arham melarikan diri, Daniel Arman terpaksa menggantikan tempat abang kembarnya dengan mengahwini Nina. Datuk Zainuddin yang bersangka buruk dengan Nina telah melemparkan pelbagai tuduhan terhadap Nina sehingga Nina melarikan diri.


Lima tahun berlalu. Nina bertemu semula dengan Daniel Arman apabila syarikat tempat dia bekerja bergabung dengan syarikat Daniel Arman dan dia tidak dapat mengelak apabila jawatannya bertukar daripada menjadi setiausaha Zachary kepada PA Daniel Arman.


Namun begitu, Daniel Arman tidak pernah membenci Nina. Nina pula tidak pernah mengharapkan cinta Daniel Arman kerana dia sedar hakikat dirinya yang tidak sesempurna wanita lain. Tambahan pula Azzura sering bersama dengan Daniel Arman. Dan Zachary, rakan kongsi Daniel Arman yang tidak putus-putus mengharapkan cinta Nina.


Ketenteraman hidup Nina berkocak apabila Danish Arham kembali dan inginkan Nina sebagai haknya. Danish Arham melakukan pelbagai perkara untuk mendapatkan Nina kembali namun bagi Daniel Arman, Nina telah menjadi isterinya dan dia bertanggungjawab ke atas wanita itu walaupun tidak pernah wujud hubungan suami isteri yang sebenar antara mereka.
HELLO, MR. PERFECT!
EPISOD :
TARIKH : 2015
SLOT: Akasia TV3
NOVELIS : Waniey Zakaria
PELAKON : Fattah Amin, Nur Ruhainies, Rafiq Razali, Ezzaty Abdullah, Azlan Mokhtar, Mimi Ernida, Nafiez Zaidi, Keena Mentor, Afzan A.Rahman, Kay Maria, Eizlan Yusof, Fiza Halim, Ammar Alfian, Seniwati Mariani, Reydzal Razaly


DOWNLOAD HELLO, MR PERFECT
Hello Mr Perfect Episod 01 = DOWNLOAD
Hello Mr Perfect Episod 02 = DOWNLOAD
Hello Mr Perfect Episod 03 = DOWNLOAD
Hello Mr Perfect Episod 04 = DOWNLOAD
Hello Mr Perfect Episod 05 = DOWNLOAD
Hello Mr Perfect Episod 06 = DOWNLOAD
Hello Mr Perfect Episod 07 =
Hello Mr Perfect Episod 08 =
Hello Mr Perfect Episod 09 =
Hello Mr Perfect Episod 10 =
Hello Mr Perfect Episod 11 =
Hello Mr Perfect Episod 12 =
Hello Mr Perfect Episod 13 =
SINOPSIS HELLO MR PERFECT
Mengisahkan mengenai Muhammad Arif Fikri dan Ainul Mardhiah saling mencintai dan merancang untuk berkahwin. Namun disebabkan kerana peraturan yang telah ditetapkan oleh keturunan keluarganya yang mementingkan aspek langkah bendul walaupun mereka adalah lelaki, memaksa Arif mencari jalan penyelesaian. Selagi anak sulung tidak berkahwin, maka dia tak boleh berkahwin. Lebih memberatkan lagi apabila pihak keluarga Ainul hanya memberi masa selama enam bulan untuknya membuat keputusan.

Alongnya, Muhammad Izzul Islam terlampau mengejar kesempurnaan kepada pasangannya. Wajahnya kacak, tinggi dan menjadi tarikan ramai. Namun dia terlampau cerewet dan memerlukan pasangan yang juga sempurna sepertinya. Terlalu ramai gadis yang berdamping dengannya namun tiada seorang pun yang dapat bertahan dengan sikapnya walau sehari dua.
Tiada pilihan, Arif cuba mendapatkan calon isteri untuk Izzul. Imbuhan juga diberikan sebanyak RM500,000 sebagai cagaran sekiranya gadis itu berkahwin dengan alongnya. Alya Adriana yang ketika itu terdesak kerana hutang keluarga dengan Along memaksa Alya untuk menawarkan diri. Mampukah Alya memanipulasikan pemikiran Izzul yang terlampau mengejar kesempurnaan itu? Dapatkah dia bertahan dengan sikap Izzul sekiranya dialah calon yang terakhir?STREET VENDETTA (TV2)
EPISOD : 26 episod
HARI: Selasa-Khamis,
MASA: 9.00 malam
SIARAN : TV2 (RTM)
NOVELIS : Mazni Aznita
PELAKON : Nad Zainal, Syarul Ridzwan, Syatilla Melvin, Erry Putra, Fadilla Mansur, Rahim Jailani, Jasmin Hamid, Normah Damanhuri, Marissa Yasmin, Aznah Hamid, Falisha Crossley, Hanis Kamal, Dayana Roza


DOWNLOAD STREET VENDETTA (1 - 26 TAMAT)
Street Vendetta Episod 01 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 02 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 03 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 04 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 05 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 06 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 07 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 08 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 09 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 10 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 11 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 12 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 13 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 14 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 15 =  DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 16 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 17 =
Street Vendetta Episod 18 =
Street Vendetta Episod 19 =SINOPSIS STREET VENDETTA (1 - 26 TAMAT)
Drama adaptasi novel Street Vendetta karya Mazni Aznita bakal menemui penonton di TV2. Drama bersiri arahan Malek Rahman ini dilakonkan oleh Syarul Ridzwan, Nad Zainal, Syatilla Melvin, dan Erry Putra. Bakal bersiaran mulai 2 September 2015, pada setiap hari Selasa hingga Khamis, pukul 9.00 malam di TV2.

WARIS KASIH
EPISOD : 20 episod
HARI: Isnin-Khamis,
MASA: 4 petang
SIARAN : Slot Azalea TV3
PELAKON : Farisha Irwayu, Johan As'ari, Zamarul Hisyam, Tasha Aziz, Zain Hamid, Nisha Dirr, Rashdan Baba, Tengku Putri Najuwa, Hanafi Rahman, Bella Dowanna, Sunshine Aileen, Alia Farhani, Habiel Lutfillah, Sarah Dowanna, Haryanto Hassan, Haryanto Hassan, Nurul FatehaDOWNLOAD WARIS KASIH (1 - 20 TAMAT)
Waris Kasih Episod 01 = DOWNLOAD
Waris Kasih Episod 02 = DOWNLOAD
Waris Kasih Episod 03 = DOWNLOAD
Waris Kasih Episod 04 = DOWNLOAD
Waris Kasih Episod 05 = DOWNLOAD
Waris Kasih Episod 06 = DOWNLOAD
Waris Kasih Episod 07 = DOWNLOAD
Waris Kasih Episod 08 = DOWNLOAD
Waris Kasih Episod 09 = DOWNLOAD
Waris Kasih Episod 10 =
Waris Kasih Episod 11 =
Waris Kasih Episod 12 =
Waris Kasih Episod 13 =
Waris Kasih Episod 14 =
Waris Kasih Episod 15 =
Waris Kasih Episod 16 =
Waris Kasih Episod 17 =
Waris Kasih Episod 18 =
Waris Kasih Episod 19 =
Waris Kasih Episod 20 (TAMAT) =SINOPSIS DRAMA WARIS KASIH
Mengisahkan tentang pengorbanan lima orang adik beradik yang terpaksa hidup berdikari selepas kematian ibu bapa. Zaleha, Zurina, Zuriati, Zairul dan Zamani. Zaleha mengambil tanggungjawab untuk mendidik adik-adiknya, memyelesaikan masalah dan berkerja keras untuk menanggung persekolahan adik-adiknya sehingga masing-masing berjaya. Kamarul rakan Zaleha menyimpan perasaan cinta terhadapnya, namun kecewa setelah Zaleha menerima lamaran Sahak iaitu bapak saudara Kamarul. Lantas membawa diri ke luar Negara untuk melupakan Zaleha. Pada hari pernikahan Antara Zaleha dan Sahak, Sahak ditangkap atas tuduhan memiliki dadah, dan perkahwinan mereka terpaksa dibatalkan. Selepas 20 tahun Kamarul pulang semula ke kampung halaman dan bertemu kembali dengan Zaleha. Cinta Antara mereka kembali berpaut. Kamarul berusaha keras untuk memenangi kembali hati Zaleha. Adakah Kamarul berjaya mendapat kembali cinta dari Zaleha? Dan apakah terjadi dalam kehidupan mereka?

20 tahun yang lalu, Zaleha/Long yang masih berusia 18 tahun tinggal bersama ibunya dan adik-beradiknya iaitu Zurina (15 tahun), Zuriati (12 tahun), Zairul (10 tahun) dan Zamani (5 tahun). Zurina seorang pelajar yang cemerlang manakala Zuriati seorang yang pendiam dan sering memendam perasaan. Zairul pula seorang yang nakal dan degil. Selepas ayah mereka meninggal dunia, Zaleha menolong ibunya Wan Puteh menoreh getah dan menjual nasi lemak untuk menampung kehidupan mereka sekeluarga. Long dan Kamarul berkawan baik. Walaupun masing-masing menyimpan perasaan cinta tetapi tidak diluahkan. Sahak sering mendesak Wan Puteh menjual tapak rumah itu bagi melangsaikan hutang arwah suaminya. Malahan, Sahak yang cemburu melihat anak saudaranya, Kamarul berkawan baik dengan Zaleha telah meminta Wan Puteh mengahwinkan Zaleha kepadanya. Zaleha bernasib baik kerana Pak Chu, adik kepada arwah ayah tampil untuk membantu menyelesaikan hutang tersebut.


Namun, hari-hari yang senang tidak lama apabila Wan Puteh meninggal dunia akibat patukan ular. Bermulalah kehidupan Zaleha membesarkan adik-adiknya sendirian setelah berhenti sekolah. Zaleha dan adik beradik kini menumpang kasih dengan Pak Chu dan Mak Chu. Zuriati yang pendiam, menjadi semakin pendiam kerana terlalu rindukan Wan Puteh. Zairul pula semakin nakal, selalu bergaduh, mencuri dan suka memberontak. Zaleha kecewa dan tertekan tetapi dia tidak putus asa. Kamarul berjanji kepada Zaleha bahawa dia akan bekerja keras dan akan mengahwini Zaleha.

Zaleha terkejut apabila Sahak menghantar rombongan meminang ke rumah Pak Chu. Adik-adiknya mendesak Zaleha menerima sahaja Sahak, kerana mereka rasa Sahak mampu membawa mereka keluar dari jalan kemiskinan, terutama Zairul. Zairul berkeras mahu Zaleha berkahwin dengan Sahak kerana bosan hidup dalam kesusahan. Zaleha buntu.

Akhirnya, Zaleha rela melakukan pengorbanan demi masa depan adik-adiknya. Apakah akan terjadi dengan Zaleha selepas 20 tahun? Adakah Zaleha akan bahagia selepas adik-adiknya berjaya dalam hidup?
DAN HATI PUN BERKATA
EPISOD : 26
PELAKON :Shah Iskandar,Uqasha Senrose,syatilla Milvin,Amar Asyraf,DOWNLOAD DAN HATI PUN BERKATA
Dan Hati Pun Berkata Episod 01 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 02 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 03 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 04 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 05 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 06 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 07 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 08 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 09 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 10 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 11 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 12 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 13 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 14 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 15 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 16 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 17 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 18 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 19 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 20 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 21 =DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 22 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 23 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 24 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 25 =
Dan Hati Pun Berkata Episod 26 (TAMAT) =SINOPSIS DAN HATI PUN BERKATA
Adirra gadis berusia 21 tahun merajuk dan beranggapan papanya tidak menyanyanginya kerana berkahwin lagi. Papanya menduda berbelas tahun selepas kematian isterinya. En. Malek berharap melalui perkahwinannya dengan Umi janda beranak satu dapat memberi kasih sayang yang terkurang dalam hidup anak kesayangannya.

Sejak kematian isteri En. Malek yang menyediakan segala persiapan untuk Adirra. Dengan bantuan Mak cik Ani En. Malek bertemu jodoh dengan sahabatnya. Mak cik ani merupakan jiran sebelah rumah. Zarif adalah orang yang paling rapat dengan Adirra.
Zarif juga merupakan anak jiran sebelah . Zarif cuba memujuk Adirra menghadiri perkahwinan papanya juga gagal namun gagal. Mak cik Umi mempunyai anak perempuan bernama Natrah.

Selepas berkahwin Mak cik Umi dan Natrah berpindah kerumah Adirra dan papanya tinggal. Adirra semakin benci papanya hingga sanggup mengasingkan diri dari papanya. Natrah yang tak suka sikap Adirra yang suka mementingkan diri menambah rasa benci. Kerana semua orang dirumah lebih memberi perhatian pada Adirra.

Natrah sengaja rapat dengan anak jiran barunya , Zarif . Natrah juga tahu Adirra yang berkawan rapat dangan Zarif. Dengan cara memburuk-burukkan Adirra menambahkan kebencian pada makcik Ani dan Zarif. Mak cik Ani yang sentiasa memuji-muji sikap Natrah dan sanggup menerima sebagai calon menantu berbanding Adirra..

KONDOMINIUM
EPISOD : 13 Episod
TARIKH  : 30 September 2015
HARI: Isnin-Khamis,
MASA: 1.00 petang
SIARAN : Slot Galeri Famili TV2
PELAKON : Syazwan Zulkifli, Zul Ariffin, Almy Nadia, Syatilla Melvin, Eina Azman, Riz Amin, Shahrul Kamal dan Dilla AhmadDOWNLOAD KONDOMINIUM (1-13 TAMAT)
Kondoninium Episod 01 = DOWNLOAD
Kondoninium Episod 02 = DOWNLOAD
Kondoninium Episod 03 =
Kondoninium Episod 04 =
Kondoninium Episod 05 =
Kondoninium Episod 06 =
Kondoninium Episod 07 =
Kondoninium Episod 08 =
Kondoninium Episod 09 =
Kondoninium Episod 10 =
Kondoninium Episod 11 =
Kondoninium Episod 12 =
Kondoninium Episod 13 (TAMAT) =
SINOPSIS DRAMA KONDOMINIUM
Mengisahkan kehidupan penduduk di sebuah penempatan perumahan Kondominium Villa Wangsa Emas milik Muhammad. Cerita bermula, apabila Zura datang dari Pulau Pinang mencari kawannya yang tinggal di apartment ini. Namun kawannya tidak lagi tinggal di sini. Nasib baik Zura terjumpa Malek dan Johan yang sedia membantu. Zura dikenalkan dengan kawan mereka Rozana dan Aiza dan Zura menyewa bersama mereka. Mereka tinggal berjiran bersama penyewa dan pemilik apartment di situ. Pelbagai ragam, kejadian dan permasalahan peribadi dan keluarga terjadi. Setiap permasalahan dapat di tangani dengan adanya semangat kejiranan dan tolong-menolong.
KU TINGGALKAN CINTA DI OKINAWA
EPISOD : 26 episod
TARIKH : 5 Ogos 2015
HARI: Rabu,
MASA: 9.30malam
SIARAN : Astro Mustika HD (134) , Astro Bella (133)
PELAKON : Sharnaaz Ahmad, Hanis Zalikha, Shogen Itokazu, Mimi Lana
Natasha Elyzza, Najua Pramlee, Didie Alias
LAGU TEMA OST : Ku Tinggalkan Cinta( Marsha Milan Londoh)


DOWNLOAD KU TINGGALKAN CINTA DI OKINAWA (ASTRO MUSTIKA)
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 01 = DOWNLOAD
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 02 = DOWNLOAD
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 03 = DOWNLOAD
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 04 = DOWNLOAD
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 05 = DOWNLOAD
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 06 = DOWNLOAD
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 07 = DOWNLOAD
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 08 = DOWNLOAD
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 09 = DOWNLOAD
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 10 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 11 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 12 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 13 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 14 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 15 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 16 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 17 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 18 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 19 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 20 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 21 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 22 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 23 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 24 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 25 =
Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Episod 26 (TAMAT) =
SINOPSIS KU TINGGALKAN CINTA DI OKINAWA
Mengisahkan Alisa (lakonan Hanis Zalikha) mahu mencari ibu kandungnya yang terpisah sekian lama. Pada suatu hari, Alisa nekad menyertai latihan seni mempertahankan diri karate kerana dia diberitahu, ibunya merupakan seorang juara dalam bidang tersebut. Biarpun tinggal bersama bapanya, Amran, namun dia tidak pernah diberitahu mengenai sejarah silam antara bapa dan ibunya. Sehinggalah rahsia tersebut terbongkar sedikit demi sedikit apabila Alisa telah menyelamatkan seorang lelaki bernama Rykal (Sharnaaz Ahmad).

Rykal adalah anak kepada Datuk Sherry yang juga merupakan kawan baik kepada Amran. Sejak itu, Datuk Sherry mendedahkan cerita mengenai ibu kandung Alisa yang masih belum ditemuinya. Sewaktu Alisa dihantar ke Okinawa untuk menjalani latihan karate, dia telah berkenalan dengan seorang jurulatih bernama Shun (lakonan Shogen). Secara tidak sengaja, dia menaruh hati kepada jejaka tersebut sehinggakan mempunyai musuh bernama Riana. Tanpa disedari, Alisa mendapati salah seorang daripada mereka merupakan
adik-beradiknya.


LARI MIRA
EPISOD : 13 episod
TARIKH : 26 Ogos 2015
SIARAN : Slot Lestary TV3
PELAKON : Nina Iskandar, Erlando Saputra, Nazrief Nazri, Fazlina Ahmad Daud, Airiz Yasmin, Cut Okta, Umbu Deniro, Shinta Miranda, Erul Samah, Razma Azaela, Manan Sulaiman, Farhanna Qismina, Ieka Simon, Muhammad Riki Sapari, Kay Maria, Jasmine AshraffDOWNLOAD LARI MIRA (1 - 13 TAMAT)
Lari Mira Episod 01 = DOWNLOAD
Lari Mira Episod 02 = DOWNLOAD
Lari Mira Episod 03 = DOWNLOAD
Lari Mira Episod 04 = DOWNLOAD
Lari Mira Episod 05 = DOWNLOAD
Lari Mira Episod 06 = DOWNLOAD
Lari Mira Episod 07 =
Lari Mira Episod 08 =
Lari Mira Episod 09 =
Lari Mira Episod 10 =
Lari Mira Episod 11 =
Lari Mira Episod 12 =
Lari Mira Episod 13 (TAMAT) =

SINOPSIS LARI MIRA THE SERIES
Mengisahkan tentang kehidupan Mira selepas bencana tsunami di Bandar Acheh. Mira telah diselamatkan oleh Hadi untuk keluar dari kepompong jahil yang dipelopori oleh satu sindiket pemerdagangan manusia di Acheh.
BUKAN KERANA AKU TAK CINTA (ASTRO MUSTIKA)
MULAI: 9 Disember 2013
HARI: Isnin hingga Rabu
MASA: 10 Malam
ADATASI : Novel "Bukan Kerana Aku Tak Cinta" karya Eman Sufi
JUMLAH EPISOD : 60 EpisodDOWNLOAD BUKAN KERANA AKU TAK CINTA
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 01 =DOWNLOAD - new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 02 = DOWNLOAD-new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 03 = DOWNLOAD - new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 04 =DOWNLOAD - new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 05 =DOWNLOAD - new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 06 = DOWNLOAD - new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 07 = DOWNLOAD - new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 08 = DOWNLOAD - new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 09 = DOWNLOAD - new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 10 =BILL
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 11 = xde sorry
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 12 = BILL
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 13 = BILL
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 14 = BILL
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 15 = BILL
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 16 = BILL - DOWNLOAD-new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 17 = DOWNLOAD-new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 18 = DOWNLOAD-new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 19 = DOWNLOAD-new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 20 = DOWNLOAD-new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 21 = DOWNLOAD-new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 22 = DOWNLOAD-new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 23 = DOWNLOAD 28/1
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 24 = DOWNLOAD - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 25 = DOWNLOAD - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 26 = DOWNLOAD 4/1 - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 27 = DOWNLOAD
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 28 = DOWNLOAD
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 29 = DOWNLOAD 11/2 - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 30 = DOWNLOAD - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 31 = xde sorry , - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 32 = DOWNLOAD 18/2
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 33 = DOWNLOAD 19/2 - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 34 = DOWNLOAD 24/2
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 35 = DOWNLOAD 25/2
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 36 = DOWNLOAD 26/2, - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 37 = DOWNLOAD-new - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 38 = DOWNLOAD 4/3 - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 39 = DOWNLOAD 5/3 - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 40 = DOWNLOAD 10/3, - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 41 = DOWNLOAD 11/3 - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 42 = DOWNLOAD 12/3, - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 43 = DOWNLOAD - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 44 = DOWNLOAD 18/3 - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 45 = DOWNLOAD 19/3 - BILL
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 46 = DOWNLOAD-new
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 47 = DOWNLOAD-new - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 48 = DOWNLOAD-new - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 49 = DOWNLOAD-new - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 50 = DOWNLOAD-new - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 51 = DOWNLOAD - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 52 = DOWNLOAD 7/4 - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 53 = DOWNLOAD - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 54 = DOWNLOAD-new - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 55 = DOWNLOAD - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 56 = DOWNLOAD-new - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 57 = DOWNLOAD-new - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 58 = DOWNLOAD-new - TONTONonline
Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 59+60 (AKHIR) = DOWNLOAD - TONTONonline
Memoir dan Ooops! Bukan Kerana Aku Tak Cinta (SPECIAL) = MEMORY -
Kredit: Kredit: dfm2u, kepalabergetar, fmt, tonton, malaymoviemy, FB pereka cerita


mari ramai ramai like fanpage facebook perekacerita - http://www.facebook.com/likeperekaceritaCinta itu hadir kerana perkenalan.....

Bersemi kerana perhatian....
Bertahan kerana kesetiaan...
Namun cinta itu bisa gugur kerana satu kebohongan....

SINOPSIS NOVEL BUKAN KERANA AKU TAK CINTA
Hannah Mastura gadis genit yang baru pulang dari UK , adik kepada Hannah Maryam. Pertemuan di rumah Tok ayah , pemuda yang bernama Ahmad Ziyad atau nama panggilan Jebat menambat hati Mastura. Jebat yang berdarah campuran cina dan melayu yang berkerja sebagai pembantu abang iparnya Uwais. Tujuan Jebat hanya satu , melupakan kisah silamnya dan berhijrah belajar ilmu agama dengan sokongan Uwais dan Ustaz hafiz. Sikap mastura yang berani berterus terang tentang perasaannya membuatkan Jebat rasa serba salah. Jebat tidak pernah mengimpikan dia akan jatuh cinta pada Mastura. Kehadiran Cif Inspector Aryan adik pada Fawwaz sepupu Mastura menagih janji yang pernah dilafazkan oleh Mastura sebelum pergi ke UK dulu. Bagi Mastura itu janji yang dibuat semasa dia masih muda dan tidak matang untuk menilai. Kini Hatinya hanya untuk Jebat lelaki yang mampu mengetar hatinya.


Apa bila cerita Mastura dan Jebat diketahui oleh Hannah Maryam dan Tuk Ayah, Tuk Ayah memutuskan agar Mastura bertunang dengan Aryan tetapi dibantah oleh Mastura. Kerana keputusan itu Mastura mengumumkan mogok lapar. Diketika itu Jebat yang melawat bapa saudaranya Uncle Kwan . Kesihatan Uncle Kwan yang semakin uzur. Uncle Kwan juga memujuk agar Jebat mengahwini Eirin atau nama sebenar Damia. Tetapi bagi Jebat Eirin dianggap sebagai adik sepupunya tak lebih dari itu. Eric Foo A.K.A Tiger anak kepada uncle kwan yang sentiasa cemburu pada Jebat. Cemburu kerana Jebat sering diberi perhatian lebih dari dirinya. Jebat tidak mahu lagi dirinya ada kaitan dengan mereka. Hidupnya rosak kerana dendam. Selepas kematian ayah dan ibunya yang dibunuh depan mata, Jebat tinggal bersama bapa saudaranya bersama abangnya Wahab. Tetapi Jebat sering didera. Sejak itu uncle Kwan menjaga Jebat hingga mengusahakan perniagaan (pusat perjudian) di Hong kong. Diusia yang muda Jebat mampu hidup mewah. Kini Jebat meninggalkan semua kemewahan itu demi petunjuk Ilahi.


“Kalau aku suruh kau terjun dalam kolam tu, kau nak terjun?
“Untuk buktikan cinta Mas kat abang… terjun kolam pun Mas sanggup. Okey! Mas terjun! Tapi untuk pengetahuan abang... Mas tak tahu berenang!”

Hannah Maryam memutuskan agar Mastura dan Jebat dikahwinkan dengan segera supaya keadaan tidak menjadi lebih teruk. Dengan keputusan ini juga membuatkan Aryan nak berang. Jebat rasa rendah diri untuk menerima keputusan dari isteri majikannya. Jebat takut Mastura tidak dapat menerima dirinya yang bertatu dibadannya yang berbentuk kepala Naga. Atas pujukan Uwais, Jebat menerima Mastura sebagai isterinya. Dihari perkahwinan Jebat dan Mastura , Jebat didatangi Tiger dan Eirin yang tidak diundang. Jebat takut kehadiran Eirin dan Tiger akan membongkar rahsia silamnya. Eirin yang sakit hati kerana cintanya tidak pernah berbalas oleh Jebat. Eirin tak pernah berputus asa untuk mendapatkan Jebat kembali walaupun dia tahu Jebat kini sudah berkahwin. Kerana Eirin juga cerita-cerita jebat terbongkar sedikit demi sedikit. Hingga Mastura mendesak Jebat agar tidak berahsia apa-apa. Jebat menceritakan segalanyanya pada Mastura. Saat Jebat membuka baju dan menunjukkan tatu dibadannya Mastura tidak dapat menerima Jebat. Perang dingin berlaku yang agak lama. Mastura cuba melarikan diri dari bercakap dan bertembung dengan Jebat. Demi permintaan Mastura untuk membuang tatu dibadan Jebat. Jebat nekad untuk membuangnya walaupun akibatnya terpaksa menanggung sakit yang amat sangat.

Rahsia kemalangan Hannah Maryam beberapa tahun dulu hingga mengakibatkan Hannah Maryam keguguran terbongkar. Walaupun Jebat telah membatalkan niat untuk melakukan dan mengembalikan wang yang diterima dari Tenggu Muiz tetapi tugas itu dilaksanakan juga oleh Tiger. Hannah Maryam kesal kerana suaminya merahsiakan dari pengetahuannya. Dalam kekeruhan itu Inspektor Aryan mengambil peluang memisahkan Mastura dan Jebat.Inspektor Aryan tak pernah berputus asa untuk mendapatkan Mastura kembali. Dengan kuasa yang disalah gunakan Inspektor Aryan menangkap Jebat atas sabit cubaan membunuh Hannah Maryam. Jebat direman seminggu. Polis tidak boleh berbuat apa-apa kerana tiada bukti dan Jebat bebas dari tuduhan itu dengan pertolongan Tiger dan uncle Bujang papa Eirin. Inspektor Aryan tidak berpuas hati dengan berita itu. Dia juga menyuruh Tok Ayah mengambil pengawal peribadi untuk menjaga rumah bagi mengelakkan penjenayah masuk kerumah Tok ayah. Kerana tak mahu anak saudaranya terus di caci Uncle Bujang membongkar satu rahsia yang disimpan belasan tahun dulu. Sebenarnya Uncle Bujang dan Jebat telah menyelamatkan Hannah Maryam ketika papa dan mama mereka dalam satu kemalangan dulu. Uncle Bujang mengharapkan agar Jebat dilayan baik dalam keluarga Tok Ayah.


Jangan memandang pada kesilapan yang lalu tetapi pandang apa yang ada sekarang. Eirin terus berdendam pelbagai cara untuk mendapatkan Jebat hanya sia-sia. Dalam satu pergelutan Eirin tertembak Jebat tanpa sengaja. Selepas kejadian itu Eirin menjadi gila kerana terlalu tertekan. Jebat lelaki yang sukar melafazkan kata cinta kini akur dengan cinta sejatinya.


MENCINTAIMU
EPISOD : 28 episod
TARIKH : 19 Ogos 2015
HARI: Isnin-Khamis,
MASA: 7.00 petang
SIARAN : Slot Akasia TV3
PELAKON : Sharnaaz Ahmad, Zahirah Macwilson, Sasqia Dahuri, Sarah Anne, Niezam Zaidi, Hafizul Kamal, Fikhree Bakar, Aleza Shadan, Musthapa Kamal, Nina Juren, Afzan A.Rahmam, Ruzana Ibrahim, Abu Bakar Juah, Fadhil Dani, Fadilah Mansor , Riezman Khuzaimi, Rahim JailaniDOWNLOAD MENCINTAIMU (1-28 TAMAT)
Mencitaimu Episod 01 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 02 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 03 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 04 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 05 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 06 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 07 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 08 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 09 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 10 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 11 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 12 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 13 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 14 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 15 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 16 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 17 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 18 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 19 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 20 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 21 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 22 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 23 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 24 (TAMAT)= DOWNLOADMy Ping in TotalPing.com Related Posts with Thumbnails

Dapatkan post updates terbaru via Facebook. Hanya Click LIKE Button dibawah

?

 
Copyright 2010 PEREKA CERITA