perekacerita
Promosi perodua myvi
RINDU AWAK 200% (TV3)
JUMLAH EPISOD : 28 Episod
TARIKH : 15 Julai 2014
HARI: Isnin-Khamis,
MASA: 7.00 malam
SIARAN : Slot Akasia TV3
ADAPTASI NOVEL : Rindu Awak 200% - Liyana Zahim
PELAKON : Zul Ariffin, Ayda Jebat, Jonathan Putra, Karl Syafiq, Mimi Ernida, Adeline Tsen, Ika Nabila, Mia Ahmad, Zuhairi Ibrahim, Fazlina Ahmad Daud, Niena Bahrain, Afzan A.Rahman, BeegoDOWNLOAD RINDU AWAK 200% (1 - 28 TAMAT)
Rindu Awak 200% Episod 01 = DOWNLOAD 15/7
Rindu Awak 200% Episod 02 = DOWNLOAD 16/7
Rindu Awak 200% Episod 03 = DOWNLOAD 17/7
Rindu Awak 200% Episod 04 = DOWNLOAD 21/7
Rindu Awak 200% Episod 05 = DOWNLOAD 22/7
Rindu Awak 200% Episod 06 = DOWNLOAD 23/7
Rindu Awak 200% Episod 07 = DOWNLOAD 24/7
Rindu Awak 200% Episod 08 = DOWNLOAD 28/7
Rindu Awak 200% Episod 09 = DOWNLOADN 29/7
Rindu Awak 200% Episod 10 = COMING SOON - rabu
Rindu Awak 200% Episod 11 = COMING SOON - khamis
Rindu Awak 200% Episod 12 =
Rindu Awak 200% Episod 13 =
Rindu Awak 200% Episod 14 =
Rindu Awak 200% Episod 15 =
Rindu Awak 200% Episod 16 =
Rindu Awak 200% Episod 17 =
Rindu Awak 200% Episod 18 =
Rindu Awak 200% Episod 19 =
Rindu Awak 200% Episod 20 =
Rindu Awak 200% Episod 21 =
Rindu Awak 200% Episod 22 =
Rindu Awak 200% Episod 23 =
Rindu Awak 200% Episod 24 =
Rindu Awak 200% Episod 25 =
Rindu Awak 200% Episod 26 =
Rindu Awak 200% Episod 27 =
Rindu Awak 200% Episod 28 =
Kredit: dfm2u, kepalabergetar, fmt, tonton, malaymoviemy, FB pereka cerita


mari ramai ramai like fanpage facebook perekacerita - http://www.facebook.com/likeperekacerita

SINOPSIS NOVEL RINDU AWAK 200%

Zill Faezrul Iqbal - Jiwa Armel Aisya jadi nanar apabila teringat nama ini. Bersifat tenang tapi bermulut celopar sungguh menjengkelkan hati Armel Aisya. Tapi, dia tak boleh banyak bunyi. Dia sendiri yang memilih lelaki itu untuk menjadi suaminya.

Ibarat minyak dengan air, mereka tak boleh bersatu. Akibatnya rumah tangga mereka tidak pernah aman! Penyudahnya Armel ke utara, Faezrul ke selatan. Namun, semakin Faezrul tidak peduli, semakin sakit hati Armel.

Misteri Faezrul yang kejap hilang kejap ada di rumah, menimbulkan tanda tanya di kepala Armel. Mustahil seorang lelaki kampung yang bekerja sebagai juruteknik mampu memiliki kereta Range Rover Evoque!

Siapa lelaki ini? Mungkinkah dia suku sakat Jula Juli Bintang Tujuh?


KIMCHI RAYA
TARIKH: 29 Julai 2014
MASA: 12.30 tengahari
PELAKON: Nad Zainal, Shahrul Ridzwan, Norish Karman dan Shah Iskandar.DOWNLOAD KIMCHI RAYA (TV9)
DOWNLOAD = PART1 - PART2

SINOPSIS KIMCHI RAYA (TV3)
Mengisahkan Jihan, bekerja sebagai kerani di sebuah syarikat agensi perlancongan, sangat meminati rancangan dan drama Korea. Dia sering berangan-angan untuk berhari raya di Korea, sehinggakan suatu hari dia memenangi hadiah utama iaitu tiket penerbangan ke Korea dalam satu pertandingan.


Kebetulan pula, tarikh tiket penerbangan ke Korea jatuh pada Hari Raya Aidilfitri yang pertama. Namun Jihan nekad untuk meneruskan misinya ke Korea walaupun telah dinasihati oleh keluarga.

Berlaku salah faham antara Jihan dan abangnya yang bertugas di Korea. Jihan menyangkakan yang abangnya terima mesej kepergiannya ke sana, sedangkan abangnya dalam perjalanan pulang ke Malaysia untuk berhari raya bersama keluarga. Dia tidak memberitahu keluarganya kerana ingin memberikan kejutan.

Keadaan menjadi kalut apabila Jihan terpaksa berhadapan dengan budaya dan kehidupan Korea yang berbeza dari Malaysia apatah lagi ia terpaksa menghadapinya bersendirian. Namun, dia bernasib baik apabila bertemu dengan seorang lelaki campuran Melayu-Korea yang tinggal di sana.

Bagaimana Jihan berhadapan dengan situasi yang terlalu asing baginya? Drama komedi ini dilakonkan oleh Nad Zainal, Shahrul Ridzwan, Norish Karman dan Shah Iskandar.

OMPUTEH (TV1)
TARIKH: 29 Julai,
MASA: 9.00 malam
PELAKON: Illya Buang, Pak Lah Cecupak, Ropie, Zulkifli Ismail, Danial Iman, Amirul Iman dan Imran Abu,SINOPSIS OMPUTEH (TV1)
Mengambil keberkatan bulan Syawal, plot kisahnya bermula dengan situasi bagaimana suami isteri yang memiliki dua (2) orang cahayamata, telah bergaduh disebabkan si suami, Omar sibuk dengan urusan kerjanya. Akibat tidak sabar dan tahan dengan gelagat si isteri bernama Puteh, Omar telah lafazkan cerai dan hak penjagaan telah diberi kepada Puteh.

Dengan penceraian tersebut, Puteh mengambil keputusan untuk pulang ke kampung. Dalam proses tersebut, mahkamah memberi hak penjagaan kepada Puteh. Omar berasa serba salah kerana dia amat rapat dengan anak-anaknya.

Ketiadaan anak-anaknya, Omar tidak dapat fokus kepada kerjanya. Akhirnya, Omar mengambil keputusan untuk cuti tanpa gaji bagi menyelesaikan permasalahan keluarganya. Beberapa minggu sebelum Ramadhan menjelang, Omar telah ke kampung Puteh untuk menyamar sebagai Raymond pelancong asing dengan memakai rambut palsu dan mengubah perlakuan. Segala rancangan sulit Omar telah diketahui awal Penghulu dan ayahnya dan mereka memberi sokongan padu.

Omar menyamar sebagai orang pelancong asing yang ingin membuat kajian tentang makanan tradisi masyarakat Melayu iaitu lemang dan ketupat. Hasil pakatan dengan Penghulu, Omar telah mendapat rumah berdekatan dengan rumah bekas isterinya, tujuannya untuk memudahkannya berjumpa anak dan bekas isterinya.

Pada bulan Ramadhan, Puteh membuka gerai menjual lemang. Puteh membuka gerai lemang untuk menampung perbelanjaan hari raya anaknya. Dalam pada itu, Sameon Kudung merupakan kepala samseng di kampung itu telah menaruh hati pada Puteh. Sameon Kudung sering mencari peluang untuk menarik perhatian bekas isteri Omar itu tetapi tidak di layan. Puteh lebih selesa melayan dan mengajar Raymond daripada Sameon Kudung.

Sameon Kudung agak marah apabila melihat kemesraan yang di tunjukkan oleh Raymond dan Puteh. Sameon Kudung telah merancang untuk membakar gerai lemang Puteh. Ketika gerai itu hampir dibakar pada ketika itulah, satu perkara tidak diduga berlaku. Saksikan apa kesudahannya nanti.
SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA
MENGGANTIKAN DRAMA: Hanya padamu
HARI: setiap Jumaat
MULAI: 29 mac
MASA:9 malam.
SLOT: Zehra
PELAKON: Tiz Zaqyah (Syaf), Izzue Islam (Firash / Chad), Qi Qushairi (Haqimy), Uqasha Senrose (Rania), Azlee Khairi (Raimy), Fezrul Khan (Farish), Zuhairi Ibrahim (Datuk Fakhrul), Wilma (Datin Farizah), Marisa Yasmin (Aida) dan ramai lagi.
OST LAGU TEMA SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA

  1. Hazama - Aku Mahu Dia.mp3
  2. Fourteen - KitaDOWNLOAD SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 01 = DOWNLOAD
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 02 = DOWNLOAD
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 03 = DOWNLOAD-new
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 04 = HOTFILE - ZIPPYSHARE NEW
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 05 = DOWNLOAD 10/5 - NEW
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 06 = HOTFILE, - ZIPPYSHARE 17/5
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 07 = HOTFILE 24/5
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 08 = HOTFILE 31/5 - ZIPPYSHARE
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 09 = HOTFILE, - ZIPPYSHARE 7/6
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 10 = ZIPPYSHARE-new, - HOTFILE 14/6
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 11 = ZIPPYSHARE 21/6 , -  HOTFILE
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 12 = ZIPPYSHARE 28/6 , - HOTFILE
Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 13 (TAMAT) = ZIPPYSHARE 5/7 - HOTFILE
DRAMA SETERUSNYA = KAMPUNG GIRL (TV3)
kredit: kepalabergetar, FB pereka cerita

SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA  SPECIAL RAYA
DOWNLOAD = PART1 - PART2

DRAMA SAMA HANYA 70% DENGAN NOVEL.. ADA BANYAK PERUBAHAN DAN KEJUTAN
SINOPSIS NOVEL SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA
Kisah percintaan selepas perkahwinan antara Syafa Aqira dan Firash Arshad . Bermula dari satu perangkap yang dirancang oleh Raimy dan Raina, kisah cinta Syafa Aqira dengan Farish Adryan yang dipupuk sejak zaman universiti tidak kesampaian. Benarlah kata orang, cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi pada hubungan Syafa dan Farish, Farish bertekad untuk memutuskan hubungannya dengan Syafa lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka.

Sewaktu menghadiri jamuan harijadi di rumah Raimy, Raimy cuba memerangkap Syafa Aqira dengan meletakkan serbuk dadah kedalam minuman Syafa, sementara itu Raina (adik Raimy) berbuat yang sama pada Firash Arshad. Syafa lena di bilik tamu, dan tiba-tiba Firash pula masuk dan khayal disitu. Firash tanpa pertimbangan telah menodai Syafa tanpa pengetahuannya. Farish yang terlewat sampai ke majlis tersebut terjumpa mereka berdua dalam keadaan mengaibkan di bilik tamu sewaktu rakan-rakan lain sibuk menyanyikan lagu selamat harijadi Raimy.Farish terkejut dan memaksa mereka berdua bernikah. Setelah peristiwa tersebut diceritakan dengan panjang lebar kepada Datin Farizah (Ibu Farish dan Firash), Datin bersetuju menikahkan terus Firash dan Syafa. Syafa pula memang kebetulan anak angkat Datin Farizah, pasrah bila diminta untuk bernikah dengan Firash Arshad yang muda 4 tahun darinya. Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki itu terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia. Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih terhadap Datin Farizah.

"Aku buat semua ni kerana mama. Dan kau tu sepatutnya bersyukur sebab aku selamatkan maruah kau." – Firash Arshad.

"Ya, aku tahu Firash. Sepatutnya aku bersyukur sebab kau sudi kahwin dengan aku." – Syafa Aqira.

Pada hari pernikahan Firash dan Syafa, Farish meninggal dunia. Datin Farizah pula ditinggalkan suaminya, Datuk Fakhrul setelah Datuk mengahwini Puan Aida (isteri kedua, dan merangkap ibu kepada Raimy dan Raina, yang mana masing-masing tidak mengetahui yang Firash adalah anak Datuk Fakhrul.).


Laluan untuk mengharungi sebuah perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira. Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan dari pengetahuan rakan-rakan kolej dan pejabat atas permintaan Firash. Namun dia reda kerana kesibukan lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata-kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.

Semuanya mula sedikit demi sedikit berubah apabila kawan baik serta abang sepupu kepada Firash cuba untuk mendekati Syafa dan kala itulah Firash mula menyedari yang dia sudah mula menyayangi isterinya itu.
"Kenapa pulak tak nak ikut? Boring giler saya duk kat rumah tu. Ada baiknya ikut awak pergi tengok wayang. Lagipun bukan senang nak dapat tengok filem macam ni untuk hari pertama. Biasa kan full seat je. – Syafa Aqira.

"Ye ke? Atau awak risau takut saya pergi dating dengan orang lain?" – Firash Arshad

Dan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa. Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak disangka-sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina. Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka. Firash jadi nanar. Hidupnya serba-serbi tidak kena. Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya. Dia sanggup untuk berbuat apa saja demi mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu.

"Siapa nak tidur atas riba awak? Please lah! Tak ingin pun!" – Syafa Aqira.

"Betul ke tak ingin? Dulu okay aje sampai lenguh paha saya nak menanggung kepala awak. Takkan awak dah lupa kut?" – Firash Arshad.

Namun apakah cinta mereka akan kembali bersatu? Bagaimana pula dengan kisah adik beradik tiri Firash? Dan apakah bahagia akan terus menjadi milik mereka?LOVE YOU MR ARROGANT
SLOT: Akasia,
MULA TAYANGAN: 25 September 2013
MASA: 7.00malam.
HARI: setiap hari Isnin hingga Khamis.
EPISOD: 24 episod
PELAKON: Zara Zya sebagai Zaara Amirah dan Azlee Khairi sebagai Zafriel Irham, Haney Suraya sebagai Sherry, Norish Karman sebagai Puan Sri Maryam, Mustapar Kamal sebagai Tan Sri Zahir, dan Keith Foo sebagai Hadry Hakimi. dan ramai lagi.
MENGGANTIKAN DRAMA: CINTA JANNAH (TV3)

OST LAGU TEMA LOVE YOU MR ARROGANT
1. Seputih Hati - Agnes Monica
2. Acha Septriasa - Tentang Kita
3. Ungu - Bila Tiba
4. Syahrini - Kau Yang Memilih Aku


 DOWNLOAD LOVE YOU MR ARROGANT (TV3)
Love You Mr Arrogant Episod 01 = HOTFILE - ZIPPYSHARE
Love You Mr Arrogant Episod 02 = HOTFILE, - ZIPPYSHARE
Love You Mr Arrogant Episod 03 = HOTFILE - ZIPPYSHARE
Love You Mr Arrogant Episod 04 = ZIPPYSHARE1/10 -
Love You Mr Arrogant Episod 05 = ZIPPYSHARE 2/10 -
Love You Mr Arrogant Episod 06 = ZIPPYSHARE 3/10 -
Love You Mr Arrogant Episod 07 = ZIPPYSHARE 7/10
Love You Mr Arrogant Episod 08 = ZIPPYSHARE 8/10
Love You Mr Arrogant Episod 09 = ZIPPYSHARE 9/10
Love You Mr Arrogant Episod 10 = ZIPPYSHARE 10/10
Love You Mr Arrogant Episod 11 = ZIPPYSHARE 14/10
Love You Mr Arrogant Episod 12 = ZIPPYSHARE 15/9
Love You Mr Arrogant Episod 13 = ZIPPYSHARE 16/9
Love You Mr Arrogant Episod 14 = ZIPPYSHARE 17/9
Love You Mr Arrogant Episod 15 = ZIPPYSHARE 21/10
Love You Mr Arrogant Episod 16 = ZIPPYSHARE 22/10
Love You Mr Arrogant Episod 17 = ZIPPYSHARE 23/10
Love You Mr Arrogant Episod 18 = ZIPPYSHARE 24/10
Love You Mr Arrogant Episod 19 = ZIPPYSHARE 28/10 - HOTFILE
Love You Mr Arrogant Episod 20 = TONTON 29/10 - HOTFILE29/10 - ZIPPYSHARE
Love You Mr Arrogant Episod 21 = ZIPPYSHARE 30/10 TONTON -
Love You Mr Arrogant Episod 22 = ZIPPYSHARE 31/10
Love You Mr Arrogant Episod 23 = ZIPPYSHARE-new - TONTON
Love You Mr Arrogant Episod 24 = ZIPPYSHARE 5/11 - TONTON
Love You Mr Arrogant Episod 25 = ZIPPYSHARE 6/11 - TONTON
Love You Mr Arrogant Episod 26 (TAMAT)= ZIPPYSHARE - HOTFILE - TONTON
DRAMA SETERUSNYA MENGGANTIKAN LYMRA = PLAYBOY ITU SUAMI AKU
Kredit: kepalabergetar - FB pereka cerita

LOVE YOU MR ARROGANT  SPECIAL RAYA
DOWNLOAD = PART1 - PART2


SINOPSIS LOVE YOU MR ARROGANT
Zaara Amirah punya impian yang sama seperti impian tipikal gadis biasa, iaitu membina rumah tangga yang bahagia bersama insan yang dicintainya. Namun impiannya musnah sebaik saja dia terjerat di dalam perangkap lamaran paksa dari seorang jejaka yang asing dalam hidupnya, Zafriel Irham. Dek kerana ingin terlepas dari genggaman Sherry, menantu pilihan ibunya, Zafriel Irham memaksa Zaara Amirah menjadi isterinya dengan menjadikan sebuah janji sebagai modal.


Demi sebuah janji, Zaara Amirah reda menerima kehendak Ilahi. Biarpun tiada cinta, Zaara Amirah rela demi menjaga maruah diri dan keluarganya dari dipijak-pijak jejaka bongkak itu sewenang-wenangnya. Namun Zaara Amirah tidak menyangka, keputusannya itu membuatkan hidupnya kacau-bilau melayan karenah Zafriel Irham yang berhati kering dan tinggi egonya.

Berhadapan pula dengan Puan Sri Maryam, ibu mertuanya dan Sherry yang membenci dirinya, hidup Zaara Amirah tidak lagi aman. Kehadiran Hadry Hakimi, sepupu Zafriel Irham yang cuba merapatinya, mengeruhkan lagi keadaan.

Keadaan bertambah parah apabila tanpa sedar, dia telah jatuh hati pada suaminya biarpun dia tidak dilayan seperti seorang wanita yang bergelar isteri.

Adakah kebahagiaan akan menjenguk hidup Zaara Amirah apabila dia sudah jatuh hati pada jejaka bongkak itu? Atau menunggu balasan jejaka itu ibarat bulan pada waktu malam menanti matahari menjelma pada waktu siang? Zaara Amirah terus menanti...LEMANG BAKSO KEBAB CAPATI (TV ALHIJRAH)
MASA: 9.30 malamSINOPSIS LEMANG BAKSO KEBAB CAPATI (TV ALHIJRAH)
Nani, penyelia sebuah kilang gembira apabila berpeluang berhari raya di kampung setelah mendapat cuti di saat akhir. Namun kepulangan Nani kali ini berbeza apabila dia bersetuju untuk membawa 4 orang rakan sekerja berbilang kaum pulang bersamanya.

Apakah yang ibu Nani lakukan bagi menyambut kepulangan Nani dan rakan-rakan? Bagaimanakah sambutan hari raya mereka di kampung Nani?
RAMADAN JANGAN PERGI (TV3)
EPISOD : 15
SLOT: Samarinda
TARIKH : 25 Jun 2014
HARI: Selasa - Khamis
MASA: 10.00 malam
PELAKON : Firdaus Rahman, Siti Saleha, Lufya Lulu, Sheila Rusly, Watie Sadali, Datuk Eizlan Yusuf, Catriona Ross, Muntazar GhaniDOWNLOAD RAMADAN JANGAN PERGI (1 - 15 TAMAT)
Ramadan Jangan Pergi Episod 01 = DOWNLOAD
Ramadan Jangan Pergi Episod 02 = DOWNLOAD
Ramadan Jangan Pergi Episod 03 = DOWNLOAD 1/7
Ramadan Jangan Pergi Episod 04 = DOWNLOAD 2/7
Ramadan Jangan Pergi Episod 05 = DOWNLOAD 3/7
Ramadan Jangan Pergi Episod 06 = DOWNLOAD
Ramadan Jangan Pergi Episod 07 = DOWNLOAD
Ramadan Jangan Pergi Episod 08 = DOWNLOAD
Ramadan Jangan Pergi Episod 09 = DOWNLOAD
Ramadan Jangan Pergi Episod 10 = DOWNLOAD
Ramadan Jangan Pergi Episod 11 = DOWNLOAD
Ramadan Jangan Pergi Episod 12 =DOWNLOAD 22/7
Ramadan Jangan Pergi Episod 13 = DOWNLOAD
Ramadan Jangan Pergi Episod 14 = DOWNLOAD
Ramadan Jangan Pergi Episod 15 (TAMAT)= DOWNLOAD
Kredit: dfm2u, kepalabergetar, fmt, tonton, malaymoviemy, FB pereka cerita

mari ramai ramai like fanpage facebook perekacerita - http://www.facebook.com/likeperekaceritaSINOPSIS RAMADAN JANGAN PERGI

Farah berkahwin dengan Johan pada usia muda dan dikurniakan seorang anak lelaki, Aidil. Hubungan mereka renggang sejak Johan berkawan rapat dengan Nadia. Tambahan pula, ibu Johan Mariana tidak menyukai Farah kerana menganggap Farah tidak sepadan dengan anaknya.
Menjelang bulan Ramadan, Farah terkejut apabila mendapat tahu Johan mahu melamar Nadia. Pada mulanya, Farah menyangka akan dimadukan, tetapi sebaliknya. Johan mahu menceraikannya. Farah sedar, mungkin ini balasannya kerana dia mengingkari ibunya Rohani. Rohani juga tidak merestui perkahwinan Farah dengan Johan kerana Johan biadap dengan orang tua.Pada suatu hari, Johan mencuri kad ATM Farah selepas mengusir Farah dari rumahnya. Apakah yang akan terjadi kepada Farah? Berjayakah Nadia mendesak Farah supaya bercerai dengan Johan? Adakah Johan dan Farah akan bercerai juga? Nantikan jawapannya dalam drama tersebut.Followers

My Ping in TotalPing.com Related Posts with Thumbnails

Dapatkan post updates terbaru via Facebook. Hanya Click LIKE Button dibawah

?

 
Copyright 2010 PEREKA CERITA