perekacerita

GIRLFRIEND KONTRAK
TARIKH TAYANGAN: 24 September 2015
GENRE: Romantik / Komedi
PELAKON : Keith Foo, Nur Risteena, Bront Palarae, Fara Fauzana, Azad Jasmin, Dayana Roza, Mustapha Kamal, Daiyan TrishaSINOPSIS FILEM GIRLFRIEND KONTRAK
Mengisahkan tentang Alisa (Risteena Munim) seorang gadis kampung dalam misi menyelamatkan kelip-kelip kesayangannya daripada dimusnahkan oleh sebuah projek pembangunan milik seorang jutawan buaya darat bernama Umar (Keith Foo). Di dalam konflik tersebut, Alisa terpaksa untuk menjadi teman wanita kontrak kepada Umar dengan bayaran upah RM3,000 seminggu.

STREET VENDETTA (TV2)
EPISOD : 26 episod
HARI: Selasa-Khamis,
MASA: 9.00 malam
SIARAN : TV2 (RTM)
NOVELIS : Mazni Aznita
PELAKON : Nad Zainal, Syarul Ridzwan, Syatilla Melvin, Erry Putra, Fadilla Mansur, Rahim Jailani, Jasmin Hamid, Normah Damanhuri, Marissa Yasmin, Aznah Hamid, Falisha Crossley, Hanis Kamal, Dayana RozaDOWNLOAD STREET VENDETTA (1 - 26 TAMAT)
Street Vendetta Episod 01 = DOWNLOAD
Street Vendetta Episod 02 =
Street Vendetta Episod 03 =
Street Vendetta Episod 04 =
Street Vendetta Episod 05 =
Street Vendetta Episod 06 =
Street Vendetta Episod 07 =
Street Vendetta Episod 08 =
Street Vendetta Episod 09 =
Street Vendetta Episod 10 =
Street Vendetta Episod 11 =
Street Vendetta Episod 12 =
Street Vendetta Episod 13 =SINOPSIS STREET VENDETTA (1 - 26 TAMAT)
Drama adaptasi novel Street Vendetta karya Mazni Aznita bakal menemui penonton di TV2. Drama bersiri arahan Malek Rahman ini dilakonkan oleh Syarul Ridzwan, Nad Zainal, Syatilla Melvin, dan Erry Putra. Bakal bersiaran mulai 2 September 2015, pada setiap hari Selasa hingga Khamis, pukul 9.00 malam di TV2.

SEHARUM RINDU
EPISOD : 24
PELAKON :Nazim Othman, Shiqin Kamal dan Faezah Ul-Haq.DOWNLOAD SEHARUM RINDU
Seharum Rindu Episod 01 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 02 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 03 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 04 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 05 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 06 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 07 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 08 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 09 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 10 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 11 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 12 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 13 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 14 = DOWNLOAD
Seharum Rindu Episod 15 =SINOPSIS SEHARUM RINDU
Mengisahkan tentang konflik perhubungan cinta yang diuji dengan persahabatan dan persaingan, Seharum Rindu menampilkan Nadzim Othman sebagai pelakon utama yang memegang watak Helmi, Elfaeza Ul Haq sebagai Ameera dan Syiqin Kamal sebagai Ilana.

Helmi yang mengutamakan pelajaran mendapat tempat di hati Ameera dan Ilana, namun hatinya lebih mencintai Ameera sedangkan Ilana pula dianggap sebagai kawan baik.

Ketiga-tiga mereka menyambung pelajaran di luar negara bersama-sama.

Ilana mencuba pelbagai cara untuk mendekati Helmi sehingga sanggup memfitnah Ameera. Apakah kesudahan drama ini dan siapakah Ameera buat Ilana? Mengapakah ibu Ilana begitu menyayangi Ameera? Saksikan sehingga ke akhir episod.

DAN HATI PUN BERKATA
EPISOD : 26
PELAKON :Shah Iskandar,Uqasha Senrose,syatilla Milvin,Amar Asyraf,
DOWNLOAD DAN HATI PUN BERKATA
Dan Hati Pun Berkata Episod 01 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 02 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 03 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 04 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 05 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 06 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 07 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 08 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 09 = DOWNLOAD
Dan Hati Pun Berkata Episod 10 = DOWNLOAD


SINOPSIS DAN HATI PUN BERKATA
Adirra gadis berusia 21 tahun merajuk dan beranggapan papanya tidak menyanyanginya kerana berkahwin lagi. Papanya menduda berbelas tahun selepas kematian isterinya. En. Malek berharap melalui perkahwinannya dengan Umi janda beranak satu dapat memberi kasih sayang yang terkurang dalam hidup anak kesayangannya.

Sejak kematian isteri En. Malek yang menyediakan segala persiapan untuk Adirra. Dengan bantuan Mak cik Ani En. Malek bertemu jodoh dengan sahabatnya. Mak cik ani merupakan jiran sebelah rumah. Zarif adalah orang yang paling rapat dengan Adirra.

Zarif juga merupakan anak jiran sebelah . Zarif cuba memujuk Adirra menghadiri perkahwinan papanya juga gagal namun gagal. Mak cik Umi mempunyai anak perempuan bernama Natrah.

Selepas berkahwin Mak cik Umi dan Natrah berpindah kerumah Adirra dan papanya tinggal. Adirra semakin benci papanya hingga sanggup mengasingkan diri dari papanya. Natrah yang tak suka sikap Adirra yang suka mementingkan diri menambah rasa benci. Kerana semua orang dirumah lebih memberi perhatian pada Adirra.

Natrah sengaja rapat dengan anak jiran barunya , Zarif . Natrah juga tahu Adirra yang berkawan rapat dangan Zarif. Dengan cara memburuk-burukkan Adirra menambahkan kebencian pada makcik Ani dan Zarif. Mak cik Ani yang sentiasa memuji-muji sikap Natrah dan sanggup menerima sebagai calon menantu berbanding Adirra..

MAK CUN
MASA : Rabu,
MASA: 9 malam
SIARAN : TV3
PELAKON : Erma Fatima, Balkisyh Semundur Khan, Umie Aida, Dato Rahim Razali, Nora Danish, Azwan Kombos, Ryan Putri Basyarah, Betty Rahmad, Ayuna Yusof, Nuriezain Nuriz,
Zaidi Mat Zin,DOWNLOAD MAK CUN

Mak Cun Episod 01 = DOWNLOAD
Mak Cun Episod 02 = DOWNLOAD
Mak Cun Episod 03 = DOWNLOAD
Mak Cun Episod 04 = DOWNLOAD
Mak Cun Episod 05 = DOWNLOAD
Mak Cun Episod 06 = DOWNLOAD
Mak Cun Episod 07 = DOWNLOAD
Mak Cun Episod 08 = DOWNLOAD
Mak Cun Episod 09 =
Mak Cun Episod 10 =
Mak Cun Episod 11 =
Mak Cun Episod 12 =
Mak Cun Episod 13 =


SINOPSIS DRAMA MAK CUN
Perusahaan Bedak Sejuk Mok Cun makin menjadi-jadi. Bukan shaja di Kokdiang malahan bedak sejuk Mok Cun sudah sampai ke merata negeri di Malaysia ini. Rumah Mok Cun dah macam kilang buat bedak sejuk


MENCINTAIMU
EPISOD : 28 episod
TARIKH : 19 Ogos 2015
HARI: Isnin-Khamis,
MASA: 7.00 petang
SIARAN : Slot Akasia TV3
PELAKON : Sharnaaz Ahmad, Zahirah Macwilson, Sasqia Dahuri, Sarah Anne, Niezam Zaidi, Hafizul Kamal, Fikhree Bakar, Aleza Shadan, Musthapa Kamal, Nina Juren, Afzan A.Rahmam, Ruzana Ibrahim, Abu Bakar Juah, Fadhil Dani, Fadilah Mansor , Riezman Khuzaimi, Rahim Jailani

DOWNLOAD MENCINTAIMU (1-28 TAMAT)
Mencitaimu Episod 01 = DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 02 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 03 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 04 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 05 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 06 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 07 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 08 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 09 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 10 =DOWNLOAD
Mencitaimu Episod 11 =


CIK CINDERELLA DAN ENCIK TENGKU
EPISOD : 13 episod
TARIKH :
SLOT: Lestary TV3
NOVELIS: Airisz
PELAKON : Zahirah Macwilson, Shukri Yahaya, Shah Iskandar, Puteri Aishah, Dato' Eizlan Yusof , Aleeza Shadan, Aida Khaleeda, Sherry Al Hadad, Zulin Aziz
SINOPSIS CIK CINDERELLA DAN ENCIK TENGKU
Mengisahkan Puteri Nuraisha yang kehidupannya bersama keluarga yang seakan meminggirkannya, Puteri mempunyai seorang ibu tiri dan kakak tiri, Puteri sering terasa terpinggir akan layanan ayahnya yangg sering melebihkan kakak tirinya iaitu Sha. Puteri mempunyai seorang kekasih yang bernama Ashraf, seorang lelaki yang sering mengharapkan wang perempuan. Kehidupan Ashraf yang sering dilimpahkan wang oleh keluarganya sendiri, membuatkan perasaan Puteri terhadap Ashraf semakin pudar tatkala Ashraf yang sering meminjam wang tanpa membayarnya semula, semakin hari sikap Ashraf semakin membuatkan Puteri semakin bosan, perkenalan Puteri dengan Daniel yang dikatakan mempunyai raut wajah yang elok membuatkannya semakin jauh hati dengan Ashraf.

Sedikit demi sedikit Puteri telah jatuh cinta terhadap Daniel dalam diam, dengan sikap Daniel yang sangat menyenangkan membuatkan Puteri semakin berbunga-bunga terhadap Daniel, tapi dalam masa itu Puteri juga dalam dilema untuk mengahwini Ashraf. Puteri terperangkap antara cintanya terhadap Daniel dan perkahwinan tanpa rasan cinta dengan Ashraf kerana amanat arwah ibunya,.

Segala perancangan perkahwinannya bersama Ashraf telah dirancang dengan rapi oleh ibu tirinya. Pelbagai persiapan telah diatur, dalam masa yang sama tanpa diketahui oleh Puteri, kakak tirinya iaitu Sha telah menjalinkan hubungan cinta dengan Ashraf. Sha dan Ashraf telah lama menjalinkan hubungan cinta tanpa diketahui oleh sesiapa, sungguh bijak mereka merahsiakannya, segala perilaku Puteri sering dipantau oleh Sha akibat rasa cemburunya. Andai Puteri berjumpa dengan Ashraf, pertelingkahan sering terjadi antara mereka, segala yang dirahsiakan oleh Sha dan Ashraf selama ini terbongkar dengan kejadian yang sangat mengaibkan, segala perncangan perkahwinan Puteri dan Ashraf terganggu dek kerana Puteri tidak ingin meneruskannya lagi.

Konflik terjadi tatkala persiapan telah direncanakan dengan bajet yang melampau, kerana peristiwa yang memalukan itu semuanya menjadi kucar kacir sehingga Sha sanggup menjatuhkan maruahnya sebagai seorang perempuan demi cintanya terhadap Ashraf. Saat genting inilah Daniel terus bersama Puteri, apakah yang terjadi seterusnya? Apakah Puteri akan bersama dengan Ashraf walaupun peristiwa yang memalukan itu telah terjadi demi sebuah amanat seorang ibu? Atau Puteri mengenepikan amanat itu dengan memilih Daniel? Apa pula yang akan terjadi kepada kakak tirinya Sha?

PLAN CINTA TAK JADI
EPISOD : 13 episod
TARIKH : 10 Ogos 2015
HARI: Isnin,
MASA: 10.00 malam)
SIARAN : Astro Ria ,  Ria HD
PELAKON : Fathia Latiff, Fattah Amin, Arja Lee, Ramona Zam Zam, Kaka Azraf, Mark Adam, Laila Nasir, Kuna Muzani, Ania SyafDOWNLOAD PLAN CINTA TAK JADI (ASTRO RIA)
Plan Cinta Tak Jadi Episode 01 = DOWNLOAD
Plan Cinta Tak Jadi Episode 02 = DOWNLOAD
Plan Cinta Tak Jadi Episode 03 = DOWNLOAD
Plan Cinta Tak Jadi Episode 04 = DOWNLOAD
Plan Cinta Tak Jadi Episode 05 =
Plan Cinta Tak Jadi Episode 06 =
Plan Cinta Tak Jadi Episode 07 =
Plan Cinta Tak Jadi Episode 08 =
Plan Cinta Tak Jadi Episode 09 =
Plan Cinta Tak Jadi Episode 10 =
Plan Cinta Tak Jadi Episode 11 =
Plan Cinta Tak Jadi Episode 12 =
Plan Cinta Tak Jadi Episode 13 =
SINOPSIS PLAN CINTA TAK JADI
Mengisahkan pengorbanan seorang gadis bernama Melina yang cuba mengembirakan rakan serumahnya, Cici setelah Cici dikecewakan oleh kekasihnya Fariz. Melina memulakan plannya dengan memperkenalkan Cici kepada rakan sekolahnya, Suffian.


DHIA SOFEA
EPISOD : 15 episod
TARIKH / MASA : 2015
SIARAN : Slot Samarinda TV3
PELAKON : Amyra Rosli, Fadlan Hazim, Sasqia Dahuri, Raja Ema, Maria Farida, Eizlan Yusof


JAGA DEPA SAT
HARI: Sabtu,
MASA: 29 Ogos 2015
MASA: 9.00 malam
SIARAN : Slot Cerekarama TV3
PELAKON : Reen Rahim, Ika Nabella, Aisya Hasnaa, Kazar Saisi, Raja Ema, Sharifah Shahora, Nazif Kamal, Saifullah Khaisas, Amir Nafis
SINOPSIS JAGA DEPA SAT
Mengisahkan kehidupan 3 sepupu iaitu Mia (Reen Rahim), Shai (Ika Nabella) dan Zana (Aisya Hasnaa). Mereka bertiga masih menetap di rumah ibu bapa masing-masing sementara menunggu kerja tetap. Mereka kemudian bakal memulakan kehidupan baru di Kuala Lumpur.

AYAH DEN LOPEH
HARI: Khamis,
TARIKH: 27 Ogos 2015
MASA: 10 malam
SIARAN : Astro Ria 104 Ria HD 123
PELAKON : Jep Sepahtu, Sari Yanti, Ebby Yus, Siti Elizad, Ebby Yus, Mak Jah

SINOPSIS AYAH DEN LOPEH
Dua beradik yang mengalami kesulitan untuk menjaga bapa mereka yang nyanyuk tampil dengan pelbagai idea untuk menjaga bapa mereka.

EKSPERIMEN CINTA
MULAI: 13 Jun 2015
HARI: Sabtu dan Ahad
MASA: 7.00pm
SLOT: Dahlia TV3
PELAKON : Fahrin Ahmad, Izreen Azminda, Sherry Ibrahim, Ammar Alfian Aziz, Mira Filzah, Faye Kusairi, Mimi Lana, Ryiena Ismail, Mei Fenlim, Amyza Aznan
Kyra Wardina
DOWNLOAD EKSPERIMEN CINTA
Eksperimen Cinta Episod 01 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 02 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 03 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 04 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 05 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 06 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 07 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 08 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 09 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 10 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 11 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 12 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 13 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 14 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 15 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 16 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 17 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 18 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 19 = DOWNLOAD
Eksperimen Cinta Episod 20 (TAMAT) = DOWNLOAD


mari ramai ramai like fanpage facebook perekacerita - http://www.facebook.com/likeperekacerita
SINPOSIS EKSPERIMEN CINTA

Kali pertama bertentang mata, Tengku Aaron Shah sudah mula tertarik dengan perwatakan Damia Farisha Razak yg lain daripada perempuan lain di sekelilingnya. Sangat tak terduga sikapnya. Tengku Aaron mengugut Damia untuk menerima lamarannya, semata-mata hanya untuk eksperimen cinta. Hakikatnya, perkahwinan itu adalah untuk mengaburi mata semua orang terutamanya kembarnya Tengku Andrean yang dianggapnya telah merampas kekasihnya, Seri. Aaron mahu tunjukkan yang dia juga boleh hidup bahagia.Kehidupan mereka berubah apabila duduk serumah. Cemburu menguatkan rasa hati. Berjauhan membuaikan rasa rindu. Kehadiran Salmi yangg cuba menuduh Tengku Aaron menghamilkannya mengganggu kebahagiaan rumahtangga mereka. Bagi Damia,selagi lafaz talaq tidak terucap, selagi itu maruah Aaron akan dijaga.WADI (TV3)
TARIKH : June 2015
SLOT: Zehra TV3
PELAKON : Syafie Naswip, Fimie Don, Ardell Aryana, Ahmad Iswazir Ismail, Naim Daniel, Lisdawati, Faezah Elai, Zamarul Hisham, Amyza Aznan, Azhan Rani, Adik Khayreena Nur Kemal, Adik Khayrisyah Kemal


DOWNLOAD WADI (TV3)
Wadi Episode 01 = DOWNLOAD
Wadi Episode 02 = DOWNLOAD
Wadi Episode 03 = DOWNLOAD
Wadi Episode 04 = DOWNLOAD
Wadi Episode 05 = DOWNLOAD
Wadi Episode 06 =DOWNLOAD
Wadi Episode 07 =DOWNLOAD
Wadi Episode 08 =
Wadi Episode 09 =
Wadi Episode 10 =
Wadi Episode 11 =
Wadi Episode 12 =
Wadi Episode 13 =

SINOPSIS WADI
Wadi (Azwadi, 17 tahun) dan Widya saling menyintai. Mereka belajar satu sekolah. Wadi di kelas Sastera manakala Widya di kelas Sains. Wadi miskin dan tinggal di kampung setinggan. Ayah Wadi (seorang pengawal keselamatan) terkorban ketika cuba menyelamatkan Wadi yang hampir lemas ketika mandi di lombong.

Sejak tragedi itu, Wadi tinggal dengan ibu tirinya, Zainah (38 tahun) dan tiga adik tirinya Zira (13 tahun) dan Zana (10 tahun). Zainah amat membenci Wadi kerana menganggap Wadi punca kematian suaminya Bakri (ayah Wadi). Sejak berkahwin dengan ayah Wadi, Zainah hanya berpura-pura menyayangi Wadi yang ketika itu berusia 2 tahun. Bila ayah Wadi meninggal, Zainah semakin membenci Wadi. Dia suka mendera dan memukul Wadi. Wadi begitu tertekan tapi tidak pernah melawan. Semua penderitaannya dipendamkan saja.


Untuk menghilangkan segala kesedihan, Wadi suka berlari. Berlari membuatkan perasaannya tenang dan tenteram. Wadi tetap bersabar bila Zainah selalu mengusir Wadi. Wadi berazam untuk meneruskan persekolahannya sehingga SPM kerana cita-cita mahu memasuki Sekolah Sukan Bukit Jalil kerana Wadi mahu jadi pelari pecut dan jarak jauh. Wadi memenangi banyak pertandingan larian dan juga mewakili sekolah. Dia amat disayangi oleh guru sukannya, Cikgu Hanafi yang melihat potensi besar dalam diri Wadi sebagai atlit.

Biarpun Zainah selalu memukul Wadi dengan penyapu dan membaling Wadi dengan barang-barang sehingga Wadi cedera, Wadi tetap bersabar membiarkan dirinya diperlakukan dengan kejam. Zira sendiri tidak tahan melihat ibunya mendera Wadi. Zira begitu menyayangi dan bersimpati dengan Wadi. Berbeza dengan Zana yang turut membenci Wadi seperti ibunya. Macam-macam yang dilakukan oleh Zainah dan Zana untuk menyakiti Wadi kerana mahu mengusirnya.


Zainah tidak memberikan Wadi wang saku ke sekolah. Dia juga tidak benarkan Wadi makan dirumah - kalau makan pun hanya diberi kerak nasi dan lauk basi. Wadi tidak dibenarkan tidur dalam rumah (Wadi tidur di pangkin luar rumah. Kalau hujan, Wadi tidur di perhentian bas. Wadi selalu ke sekolah dengan keadaan lapar dan tidak terurus.


CINTA IRIS (BODYGUARD)
EPISOD : 13 episod
TARIKH : 10 Julai 2015
HARI: Setiap Jumaat,
MASA: 8.30 malam
SLOT: Ratu TV9
PELAKON : Raja Ilya, Ungku Ismail Aziz, Tunku Hanis, Nazim Othman, Zain Hamid, Emelie Hanif, Lia Natalia, Raja EmaDOWNLOAD CINTA IRIS (1 - 13 TAMAT)
Cinta Iris Episode 01 = DOWNLOAD
Cinta Iris Episode 02 = DOWNLOAD
Cinta Iris Episode 03 = DOWNLOAD
Cinta Iris Episode 04 = DOWNLOAD
Cinta Iris Episode 05 = DOWNLOAD
Cinta Iris Episode 06 =
Cinta Iris Episode 07 =
Cinta Iris Episode 08 =
Cinta Iris Episode 09 =
Cinta Iris Episode 10 =
Cinta Iris Episode 11 =
Cinta Iris Episode 12 =
Cinta Iris Episode 13 =
ALIF IMANI
EPISOD :
TARIKH : Oktober 2015
SLOT: Ratu TV9
PELAKON : Ummi Nazeera, Fezrul Khan Junaidi, Amar Baharin, Fasha Sandha, Shakilla Khoriri, Raja Ema, Fazlina Ahmad Daud, Adik Amanda Hariz, Emma Akma, Aripah Damanhuri, Rashid Jaafar, Afique Hussain, Faiez Affandi, Sasqia Dahuri


Followers

My Ping in TotalPing.com Related Posts with Thumbnails

Dapatkan post updates terbaru via Facebook. Hanya Click LIKE Button dibawah

?

 
Copyright 2010 PEREKA CERITA