perekacerita

CINTA BERKALUNG DURI 2 (1 - 26 TAMAT)
JUMLAH EPISOD : 26
MULA SIARAN: 26/2/2015
HARI: Selasa-Khamis
MASA: 9 Mlm
PELAKON :Puteri Sarah, Datuk Jalaluddin Hassan, Aiman Hakim Ridza, Norseha, Fauziah Nawi, Syed Aiman, dan Farah Nadia

DOWNLOAD CINTA BERKALUNG DURI 2 (1 - 26 TAMAT)
Cinta Berkalung Duri Epiod 01 = DOWNLOAD
Cinta Berkalung Duri Epiod 02 = DOWNLOAD
Cinta Berkalung Duri Epiod 03 = DOWNLOAD
Cinta Berkalung Duri Epiod 04 = DOWNLOAD
Cinta Berkalung Duri Epiod 05 = DOWNLOAD
Cinta Berkalung Duri Epiod 06 = DOWNLOAD
Cinta Berkalung Duri Epiod 07 = DOWNLOAD
Cinta Berkalung Duri Epiod 08 =DOWNLOAD
Cinta Berkalung Duri Epiod 09 = DOWNLOAD
Cinta Berkalung Duri Epiod 10 =DOWNLOAD
Cinta Berkalung Duri Epiod 11 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 12 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 13 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 14 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 15 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 16 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 17 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 18 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 19 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 20 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 21 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 22 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 23 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 24 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 25 =
Cinta Berkalung Duri Epiod 26 (TAMAT) =SINOPSIS CINTA BERKALUNG DURI 2 (1 - 26 TAMAT)

Kisah mengenai Wani (Puteri Sarah) yang terpaksa melalui dugaan hidup apabila berkahwin dengan Rustam sehinggalah lelaki itu mengalami koma selama lima bulan.

Wani rasa bersalah terhadap kejadian menimpa Rustam dan berjanji untuk terus menjadi ibu tiri yang baik kepada anak-anak Rustam.
DENDAM SEMALAM
EPISOD : 20 episod
TARIKH : Februari 2015
SLOT: Azalea TV3
PELAKON : Iqram Dizly, Adiba Yunus, Azwan Kombos, Nina Iskandar, Ayang Abbas, Tengku Fiella, Memey Rooney, Fadlan Hazim, Tengku Sariza Tengku Muzani, Sasqia Dahuri, Esma Dainal, Ashruff Samad, Along Eyzendy, Dania Azmi
DOWNLOAD DENDAM SEMALAM (1 - 30 TAMAT)
Dendam Semalam Episod 01 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 02 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 03 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 04 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 05 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 06 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 07 =DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 08 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 09 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 10 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 11 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 12 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 13 =DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 14 = DOWNLOAD
Dendam Semalam Episod 15 =
Dendam Semalam Episod 16 =
Dendam Semalam Episod 17 =
Dendam Semalam Episod 18 =
Dendam Semalam Episod 19 =
Dendam Semalam Episod 20 =
Dendam Semalam Episod 21 =
Dendam Semalam Episod 22 =
Dendam Semalam Episod 23 =
Dendam Semalam Episod 24 =
Dendam Semalam Episod 25 =
Dendam Semalam Episod 26 =
Dendam Semalam Episod 27 =
Dendam Semalam Episod 28 =
Dendam Semalam Episod 29 =
Dendam Semalam Episod 30 (TAMAT) =
SINOPSIS DENDAM SEMALAM (1 - 30 TAMAT)

Mengisahkan Farizal yang terpaksa berpisah dengan ayah dan ibu angkatnya pada usia 10 tahun apabila didakwa sebagai anak Datuk Malik yang hilang ketika bayi. Demi menjamin masa depan anaknya, ayah angkat Farizal telah mengakui perkara itu.


Farizal dilayan dengan penuh kasih sayang oleh Datuk Malik dan Datin Saerah sehinggalah kemunculan Amirul yang sebaya dengannya. Sejak itu, Datuk Malik dan Datin Saerah mula beralih kasih sayang kepada Amirul. Farizal sedih dan berdendam dengan Amirul yang dianggap sebagai perampas kebahagiaannya. Kemarahan Farizal memuncak apabila Datuk Malik mengakui bahawa Amirul ialah anak kandungnya, bukan Farizal. Akhirnya, Farizal lari dari rumah dan tidak pernah kembali.

Setelah dewasa, Farizal memulakan rancangannya untuk menjatuhkan Datuk Malik. Farizal telah berkahwin dengan anak perempuan Datuk Malik, Atikah walaupun dia sebenarnya menyayangi Linda. Kebijaksanaan Farizal dalam bidang perniagaan berjaya mendapat kepercayaan daripada Datuk Malik kerana Amirul tidak mahu mengambil peduli dengan perniagaan keluarga. Amirul yang pendiam lebih berminat melukis dan sering mengembara ke serata tempat.
Amirul telah lama menyimpan perasaan terhadap Linda yang pernah menuntut di universiti yang sama dengannya. Namun, Linda hanya menganggap Amirul sebagai sahabat baiknya sahaja kerana sejak kecil dia menunggu kepulangan Farizal yang pernah tinggal di rumah anak yatim bersamanya dahulu.

Datin Saerah mencurigai niat Farizal apabila melihat anaknya, Atikah yang sering kemurungan. Oleh itu, Datin Saerah memujuk Amirul untuk belajar selok belok perniagaan Datuk Malik. Farizal telah berkomplot dengan Lily untuk menganiayai Amirul. Apakah yang akan terjadi seterusnya?


AJAIBNYA CINTA (TV3)
SLOT : Lestary
MULA TAYANGAN: 18 Mac 2015
HARI: Setiap Rabu,
MASA: 9 Malam
JUMLAH EPISOD: 13
LAGU TEMA OST : Ajaibnya Cinta oleh Sa-Orang Lelaki
PELAKON : Nora Danish, Shaheizy Sam, Sharifah Amani, Eirma Fatima, Betty Rahmad, Dato Rahim Razali, Balkisyh Semundur Khan, Ifa Raziah, Aqasha, Lana Nordin, Esma Daniel, Norish Karman, Mimi Ernida

DOWNLOAD AJAIBNYA CINTA (1 - 13 TAMAT)
Ajaibnya Cinta Episod 01 = DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 02 = DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 03 = DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 04 = DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 05 = DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 06 = DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 07 = DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 08 = DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 09 = DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 10 =DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 11 =DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 12 =DOWNLOAD
Ajaibnya Cinta Episod 13 (TAMAT) =


SINOPSIS DRAMA AJAIBNYA CINTA

Kisah Mak Cun, seorang penjual bedak sejuk, dan anak perempuannya, Halimatun yang belajar di Sepanyol menerusi drama ‘Spain Uoolss’ berjaya mencuit hati penonton ketika disiarkan pada Ogos tahun lepas. Kehadiran Mak Cun di Sepanyol membuka mata Akif, teman lelaki Halimaton, untuk lebih mengenali keindahan budaya Melayu.


Akif, Halimatun dan Maya bakal menamatkan pengajian mereka di salah sebuah universiti terkemuka di Sepanyol. Hammara pula akan digantung pihak universiti kerana selalu menghilangkan diri, tidak hadir ke kelas malah tidak menduduki peperiksaan akhir. Halimatun begitu risaukan Hammara serta Akif kerana Akif seperti mahu menjauhkan diri darinya.

Akif mengikut Hammara bertemu Maulana di sebuah perkampungan untuk mempelajari dan mendalami ilmu agama Islam. Hammara mengatakan dia mula mendapat ketenangan setelah mengenali Islam yang sebenar-benarnya daripada Maulana. Dalam perjalanan pulang, Akif mula memikirkan kata-kata Hammara.

Sebelum pulang ke Malaysia, Akif berjumpa dengan Hammara, meluahkan rasa terima kasihnya. Akif dapat mendalami ilmu agama dengan bantuan Hammara dan hidupnya berasa tenang. Akif turut meluahkan rasa cintanya pada Hammara. Halimatun yang mengekori Akif mula menyerang Akif dan Hammara. Halimatun patah hati lalu mengemaskan barangnya untuk segera pulang ke Malaysia.

Sementara di kampung, Pak Akob mencuba pelbagai cara untuk memikat hati Mak Cun termasuk meminta bantuan Saidatul tetapi Mak Cun menolak cinta Pak Akob. Mak Cun berasa gembira apabila mendapat panggilan yang anak kesayangannya Halimatun akan pulang ke Malaysia.


Sampai sahaja di kampung, Halimatun memberitahu Mak Cun bahawa dia mahu bekerja di Kuala Lumpur. Hammara rasa bersalah pada Halimatun tetapi Akif mengatakan yang dia memerlukan masa untuk mengenali dirinya. Sebelum pulang ke Malaysia, Akif mencari Hammara tetapi gagal. Akif pulang dengan perasaan kecewa.

Datin Suzana dan Dato’ Tajudin membuat parti sempena kepulangan Akif. Namun Akif memberitahu ibu dan ayahnya bahawa dia tidak sukakan majlis seperti itu dan lebih afdal sekiranya kepulangannya itu diraikan dengan doa selamat sahaja. Datin Suzana dan Dato Tajudin berasa malu di hadapan para tetamu.

Datin Suzana kecewa dengan sikap Akif yang berubah sejak pulang dari Sepanyol. Apa yang dibuat serba tak kena di mata Akif. Akif juga menegur cara adiknya Mia yang berpakaian seksi selain menegur keluarganya tentang bersolat.


Akif berkenalan dengan Cinta, perempuan simpanan Dato’ Shamsul. Cinta tertarik dengan kebaikan Akif dan meminta pertolongannya kerana dia mahu berubah. Akif berjanji akan membantunya. Lalu, Cinta selalu mengikut Akif dalam program-program agama di masjid. Cinta merasakan kehadiran Akif telah memberi sinaran baharu dan harapan dalam hidupnya.

Halimatun kecewa dengan kecurangan Akif. Akif memujuk Halimatun agar mempercayai dirinya. Semakin hari, Akif mula terperangkap dengan perasaannya kerana dia mula menyayangi Cinta. Pertemuan semula dengan Hammara juga membuatkan Akif sering terlupa akan Halimatun.

Akif buntu antara Halimatun, Cinta dan Hammara. Siapakah jodoh buat Akif?

BENCINTA (TV3)
EPISOD : 15 episode
MULAI: 31/2/2015
SLOT:Samarinda TV3
OST LAGU TEMA: Kisah Kita nyanyian Nieyl Mentor dan Sabhi Saddi
PELAKON : Fattah Amin, Fathia Latiff, Erwin Dawson, Nabilah Dally, Nazeera Sardi, Dato Eizlan Yusof , Amy Mastura, Sabrina Ali, AbdulRahman Suud
DOWNLOAD BENCINTA (1 - 15 TAMAT)
Bencinta Episod 01 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 02 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 03 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 04 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 05 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 06 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 07 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 08 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 09 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 10 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 11 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 12 = DOWNLOAD
Bencinta Episod 13 =
Bencinta Episod 14 =
Bencinta Episod 15 (TAMAT) =SINOPSIS PENUH DRAMA BENCINTA

BENCINTA mengisahkan tentang seorang anak yatim piatu bernama Nabil yang kehilangan ibunya dalam satu kemalangan jalan raya. Nabil yang ketika itu berusia 10 tahun telah dihantar ke rumah anak yatim oleh ibu saudaranya kerana menganggap Nabil sebagai pembawa malang.

Di sana Nabil berkawan baik dengan Aishah dan Ikmal. Tetapi setahun selepas itu Nabil dijadikan anak angkat oleh Majid dan Maria yang ketika itu tidak mempunyai anak sendiri. Mereka berdua menyayangi Nabil dengan sepenuh hati dan merancang untuk menyerahkan syarikat milik Majid kepada Nabil bila dia besar nanti.


Tidak lama selepas Nabil dijadikan anak angkat, Maria meninggal dunia selepas melahirkan seorang bayi perempuan yang dinamakan Nabila. Amanat terakhir Maria sebelum menghembuskan nafas terakhir adalah supaya Nabil menjaga dan mengahwini Nabila bila mereka besar nanti.

Nabil menjaga Nabila dengan penuh kasih sayang namun sikapnya menjadi terlalu mengongkong membuatkan Nabila membencinya. Kerana inginkan kebebasan, Nabila membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran ke luar negara dan mendapat restu dari ayahnya. Nabila juga nekad mengambil jurusan perniagaan kerana tidak mahu syarikat ayahnya jatuh ke tangan Nabil.

Di luar negara, Nabila mula bermain cinta dengan seorang lelaki bernama Adam. Tetapi mereka terpisah seketika bila Adam terpaksa pulang setelah tamat pengajian.

Di Malaysia pula Nabil bertemu semula dengan Aishah dan Ikmal. Ternyata Aishah masih memendam perasaan terhadap Nabil dan mencuba untuk memiliki hati Nabil setelah dia mendapat tawaran bekerja sebagai pembantu peribadi Nabil.

Namun kemunculan Natasya, seorang wanita korporat yang lincah dan suka mengoda Nabil membuatkan Aishah sering makan hati.


Nabila pulang semula ke Malaysia setelah tamat pengajian. Namun keadaan di rumah sudah berbeza. Nabil sudah berkuasa dan mengatur semua urusan kerana Majid sudah uzur. Demi untuk menjaga hati ayahnya, Nabila terpaksa memendam benci dan hanya bersabar dengan kerenah Nabil. Malah Nabil sekadar memberi jawatan yang biasa-biasa sahaja kepada Nabila.

Tidak lama selepas itu Nabila bertemu semula dengan Adam, dan cinta antara mereka kembali mekar semula. Nabila kerap pulang lewat dan perkara itu mula membimbangkan ayahnya. Kerana itu Majid meluahkan rasa untuk menyatukan Nabil dan Nabila. Biarpun tanpa rela, Nabila tetap berkahwin dengan Nabil kerana tidak mahu syarikat ayahnya dimiliki sepenuhnya oleh Nabil.


Tetapi selepas berkahwin Nabila tetap meneruskan perhubungannya dengan Adam tanpa mempedulikan Nabil. Suatu hari Nabil menunjukkan bukti kepada Nabila bahawa Adam telah pun berkeluarga dan mempunyai dua orang anak. Namun Nabila tetap tidak mengendahkan dan membuatkan kerap berlaku pertengkaran antara Nabil dan Nabila.

Suatu hari, akibat tidak dapat mengawal kemarahannya lagi, Nabila telah menyuarakan bahawa dia boleh menguruskan sendiri syarikat itu dan tidak memerlukan Nabil. Akibat itu Nabil rasa tercabar dan terus meletakkan jawatan sebelum menghilangkan diri.


Apa yang akan terjadi kepada kesudahan kisah ini. Adakah Nabila akan menemui jalan bahagia? Jangan lupa saksikan drama bersiri Bencinta di slot Samarinda setiap hari Selasa hingga Khamis jam 10.00 malam di TV3.HATI PEREMPUAN
TARIKH : 2015
SIARAN : Slot Akasia TV3
HARI :Isnin -Khamis
MASA:7pm
NOVELIS : Nur Ain Al-Abbas
PELAKON : Syarul Ridzwan dan Mia Ahmad
DOWNLOAD HATI PEREMPUAN (1 - 28 TAMAT)
Hati Perempuan Episod 01 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 02 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 03 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 04 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 05 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 06 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 07 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 08 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 09 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 10 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 11 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 12 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 13 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 14 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 15 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 16 = DOWNLOAD
Hati Perempuan Episod 17 =
Hati Perempuan Episod 18 =
Hati Perempuan Episod 19 =
Hati Perempuan Episod 20 =
Hati Perempuan Episod 21 =
Hati Perempuan Episod 22 =
Hati Perempuan Episod 23 =
Hati Perempuan Episod 24 =
Hati Perempuan Episod 25 =
Hati Perempuan Episod 26 =
Hati Perempuan Episod 27 =
Hati Perempuan Episod 28 (TAMAT) =

SINOPSIS NOVEL HATI PEREMPUAN

'Memahami hatimu lebih sukar daripada memilikinya'

Pengalaman lalu mengajar Yuhanis tentang erti perbezaan taraf hidup. Akhirnya Yuhanis menjadi seorang wanita yang terlalu berhati-hati dan mementingkan rasional berbanding emosi. Kerana sikapnya itu, dia terlepas pandang terdapat insan yang menyayanginya dalam diam. Namun, pemberian kotak kecil berbalut rapi dengan ikatan reben berwarna keemasan tanpa nama penerima amat mengejutkan Yuhanis.


Bertambah tidak percaya apabila kata-kata lamaran disertakan sebentuk cincin yang ada di dalam kotak kecil tersebut datang daripada sang pria terhangat di pasaran. Mampukah cinta yang harus memiliki itu dapat dirasai oleh Yuhanis dan Tengku Zaril? Atau mungkin Yunanis masih ada kesangsian cinta Tengku Zaril terhadap dirinya?TERLANJUR MENCINTAIMU (TV1)
EPISOD :26 episod
MULAI: 17 Jan 2015
HARI: Setiap Sabtu dan Ahad
SIARAN : Widuri TV1 (RTM)
PELAKON : Qazem Nor, Nisha Dirr, Liza Abdullah, Rahim Jailani, dan ramai lagiDOWNLOAD TERLANJUR MENCINTAIMU (1 - 26 TAMAT)
Terlanjur Mencintaimu Episod 01 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 02 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 03 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 04 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 05 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 06 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 07 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 08 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 09 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 10 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 11 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 12 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 13 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 14 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 15 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 16 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 17 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 18 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 19 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 20 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 21 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 22 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 23 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 24 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 25 = DOWNLOAD
Terlanjur Mencintaimu Episod 26 (TAMAT) = DOWNLOAD
FB pereka cerita

SINOPSIS TERLANJUR MENCINTAIMU
Johan mempunyai dua sebab mengapa dia terpaksa mengahwini Tengku Hanis Zulaikha. Satu sebab wasiat Tok Din ,satu lagi sebab ayahnya Izhar. Perkahwinan mereka terikat dengan perjanjian yang mereka perlu mempunyai anak dalam tempoh 2 tahun.

Anggapan Tengku Hanis agar Johan menolak lamaran tersebut ternyata meleset sekali bila Johan jatuh cinta pandang pertama dengan Tengku Hanis. Tanpa sedar Tengku Hanis juga terjebak.Dia juga mula jatuh cinta pada Johan.

Saat kebahagiaan mula mekar, hadir pula Eryna, mengundang cemburu dalam hati Tengku Hanis. Malang tidak dijangka, Tengku Hanis keguguran disebabkan Makcik Halijah kerana dendamnya pada Mak Johan.

Tengku Hanis dan Johan pasrah bila anak yang dijangka lahir tidak dapat dilahirkan sebelum tarikh perjanjian tamat. Apakah kesudahannya?

ISTERI SEPARUH MASA
EPISOD : 15
MULAI: 16 Mac 2015
HARI: Setiap Isnin,
MASA: 10pm
ADAPTASI : Novel Isteri Separuh Masa
LAGU TEMA / OST : Azhael - Hujung Waktu
SIARAN : Astro Ria , Maya HD .
PELAKON : Aiman Hakim Ridza, Emma Maembong, Ziha, Ayda Jebat, Sharifah Shahora, Erwin Dawson, Mahmud Ali Bashah, Normah Damanhuri, Lia Natalia, Natasha Elyzza, Ziha, Nadya Syahera, Syafiq Kyle

DOWNLOAD ISTERI SEPARUH MASA (1 - 15 TAMAT)
Isteri Separuh Masa Episod 01 = DOWNLOAD
Isteri Separuh Masa Episod 02 = DOWNLOAD
Isteri Separuh Masa Episod 03 = DOWNLOAD
Isteri Separuh Masa Episod 04 = DOWNLOAD
Isteri Separuh Masa Episod 05 = DOWNLOAD
Isteri Separuh Masa Episod 06 = DOWNLOAD
Isteri Separuh Masa Episod 07 =
Isteri Separuh Masa Episod 08 =
Isteri Separuh Masa Episod 09 =
Isteri Separuh Masa Episod 10 =
Isteri Separuh Masa Episod 11 =
Isteri Separuh Masa Episod 12 =
Isteri Separuh Masa Episod 13 =
Isteri Separuh Masa Episod 14 =
Isteri Separuh Masa Episod 15 (TAMAT) =

SINOPSIS NOVEL ISTERI SEPARUH MASA

Demi cinta yang dianugerahkan Allah, Medina Izwani rela menjadi isteri kepada lelaki itu, walaupun hanya isteri separuh masa. Walaupun hanya dilayan sebagai isteri di hadapan ahli keluarganya sahaja. Tetapi, sampai bila dia dapat bertahan dengan sikap Nazrin Shah yang langsung tidak menghargainya? Adakah dia akan berpaling dan menyahut salam perkenalan daripada Zafril?

Bagi Nazrin Shah, Medina Izwanilah punca mama dan papanya tidak menerima kekasihnya, Zita sebagai menantu. Dia seterusnya mengisytiharkan ‘perang’ dengan adik angkatnya itu. Mereka ibarat Israel dan Palestin, tidak pernah berdamai walaupun bertahun sudah berlalu. Hubungan mereka menjadi semakin rumit apabila nenek berkeras ingin menjodohkan mereka berdua sebelum Nazrin Shah menyambung pelajarannya di luar negara.

Dapatkah anjing dan kucing hidup bersama? Bagaimana pula dengan pelajaran? Dapatkah Medina Izwani membahagikan tugas sebagai seorang pelajar dan seorang isteri dengan sebaiknya? Impiannya untuk menyambung pelajaran bersama Megat Shazril ke Ireland terpaksa dilupakan demi menyempurnakan hasrat nenek.

Sepanjang berada di luar negara, Nazrin Shah tidak pernah mengambil tahu mengenai Medina Izwani. Rasa benci terhadap gadis itu tidak juga surut-surut. Dia hanya berpura-pura melayan Medina Izwani dengan baik di hadapan keluarganya sahaja. Berlainan pula halnya dengan Medina Izwani. Sudah puas dia menghambat rasa cinta buat suaminya itu, tetapi masih juga gagal.

Bertahun berlalu dan kini Medina Izwani bergelar seorang mahasiswi. Hidupnya menjadi huru-hara apabila Nazrin Shah mengambil alih kelas tutorial untuk salah satu subjek yang diambilnya. Hati pula semakin tidak menentu apabila terpaksa tinggal sebumbung dengan lelaki itu gara-gara nenek yang ingin menetap bersama mereka.

Apakah penghujungnya kisah mereka nanti?
AYUNI SAFIRA (TV9)
EPISOD : 14 episod
HARI: Khamis-Jumaat
MASA: 8.30mala
MULAI: 9 April 2015
SIARAN : Slot Ratu TV9
PELAKON : Siti Saleha dan Aqasha, Zarina Zainuddin, Sasqia Dahuri, Marifa Farida, Afiq Muiz Fakri, Nizen Ayob, Mak Wan latah, Siti NabilaDOWNLOAD AYUNI SAFIRA (1 - 14 TAMAT)
Ayuni Safira Episod 01 = DOWNLOAD
Ayuni Safira Episod 02 = DOWNLOAD
Ayuni Safira Episod 03 = DOWNLOAD
Ayuni Safira Episod 04 =
Ayuni Safira Episod 05 =
Ayuni Safira Episod 06 =
Ayuni Safira Episod 07 =
Ayuni Safira Episod 08 =
Ayuni Safira Episod 09 =
Ayuni Safira Episod 10 =
Ayuni Safira Episod 11 =
Ayuni Safira Episod 12 =
Ayuni Safira Episod 13 =
Ayuni Safira Episod 14 (TAMAT) =


SINOPSIS AYUNI SAFIRA (1 - 14 TAMAT)
Mengisahkan seorang wanita iaitu Ayuni Safira yang berkahwin dengan Zafran. Zafran pada mulanya berkahwin atas sebab ibunya ingin membalas dendam kepada ibu Ayuni Safira. Lama-kelamaan timbul perasaan cinta kepada Ayuni Safira. Apakah yang terjadi seterusnya? Nantikan.

Followers

My Ping in TotalPing.com Related Posts with Thumbnails

Dapatkan post updates terbaru via Facebook. Hanya Click LIKE Button dibawah

?

 
Copyright 2010 PEREKA CERITA