perekacerita

KU TINGGALKAN CINTA DI OKINAWA
EPISOD : 26 episod
TARIKH : 5 Ogos 2015
HARI: Rabu,
MASA: 9.30malam
SIARAN : Astro Mustika HD (134) , Astro Bella (133)
PELAKON : Sharnaaz Ahmad, Hanis Zalikha, Shogen Itokazu, Mimi Lana
Natasha Elyzza, Najua Pramlee, Didie Alias
LAGU TEMA OST : Ku Tinggalkan Cinta( Marsha Milan Londoh)

SINOPSIS KU TINGGALKAN CINTA DI OKINAWA
Mengisahkan Alisa (lakonan Hanis Zalikha) mahu mencari ibu kandungnya yang terpisah sekian lama. Pada suatu hari, Alisa nekad menyertai latihan seni mempertahankan diri karate kerana dia diberitahu, ibunya merupakan seorang juara dalam bidang tersebut. Biarpun tinggal bersama bapanya, Amran, namun dia tidak pernah diberitahu mengenai sejarah silam antara bapa dan ibunya. Sehinggalah rahsia tersebut terbongkar sedikit demi sedikit apabila Alisa telah menyelamatkan seorang lelaki bernama Rykal (Sharnaaz Ahmad).


Rykal adalah anak kepada Datuk Sherry yang juga merupakan kawan baik kepada Amran. Sejak itu, Datuk Sherry mendedahkan cerita mengenai ibu kandung Alisa yang masih belum ditemuinya. Sewaktu Alisa dihantar ke Okinawa untuk menjalani latihan karate, dia telah berkenalan dengan seorang jurulatih bernama Shun (lakonan Shogen). Secara tidak sengaja, dia menaruh hati kepada jejaka tersebut sehinggakan mempunyai musuh bernama Riana. Tanpa disedari, Alisa mendapati salah seorang daripada mereka merupakan
adik-beradiknya.HANTU BLUERAY
HARI: Ahad,
TARIKH: 26 Julai 2015,
MASA: 10.00mlm
SIARAN : Astro Ria , Astro Ria HD
PELAKON : Johan, Beto Kusyairy, Ozlyn, Redza Rosli, Amai Kamarudin, Faiz Zulkipli, Faizal Abdul Khalim
SINOPSIS HANTU BLUERAY
Joni dan Zain adalah rakan kerjasama mengedar cakera cetak rompak di Kuala Lumpur. Satu hari, mereka telah menjumpai video yang mengandungi klip seorang gadis seksi, Sofia. Joni ingin mengambil kesempatan ini untuk mendapat untung yang besar namun Sofia, gadis di dalam video itu ditemui mati. Roh Sofia cuba berkomunikasi dengan mereka.

BUKAN ISTERI SEMPURNA
EPISOD : -
TARIKH : 2015
SLOT: Samarinda TV3
PELAKON : Atiqah Suhaime, Dazrin Kamaruddin, Mimi Ernida, Aleza Shadan, Arash Mohd, Khatijah Tan, Zulkifli Ismail, Afzan Rahman, Aishah Atan

SINOPSIS NOVEL BUKAN ISTERI SEMPURNA

Nina telah diperkosa oleh Danish Arham, kembar kepada Daniel Arman. Apabila Danish Arham melarikan diri, Daniel Arman terpaksa menggantikan tempat abang kembarnya dengan mengahwini Nina. Datuk Zainuddin yang bersangka buruk dengan Nina telah melemparkan pelbagai tuduhan terhadap Nina sehingga Nina melarikan diri.


Lima tahun berlalu. Nina bertemu semula dengan Daniel Arman apabila syarikat tempat dia bekerja bergabung dengan syarikat Daniel Arman dan dia tidak dapat mengelak apabila jawatannya bertukar daripada menjadi setiausaha Zachary kepada PA Daniel Arman.


Namun begitu, Daniel Arman tidak pernah membenci Nina. Nina pula tidak pernah mengharapkan cinta Daniel Arman kerana dia sedar hakikat dirinya yang tidak sesempurna wanita lain. Tambahan pula Azzura sering bersama dengan Daniel Arman. Dan Zachary, rakan kongsi Daniel Arman yang tidak putus-putus mengharapkan cinta Nina.


Ketenteraman hidup Nina berkocak apabila Danish Arham kembali dan inginkan Nina sebagai haknya. Danish Arham melakukan pelbagai perkara untuk mendapatkan Nina kembali namun bagi Daniel Arman, Nina telah menjadi isterinya dan dia bertanggungjawab ke atas wanita itu walaupun tidak pernah wujud hubungan suami isteri yang sebenar antara mereka.SYURGA NUR (TV3)
EPISOD : 28 episod
TARIKH : 1 Julai 2015
HARI: Isnin-Khamis,
MASA: 6.55pm
SLOT: Akasia TV3
PELAKON : Janna Nick, Amar Asyraf, Azrel Ismail, Sheila Rusly, Raja Ilya, Dayana Roza, Erwin Dawson, Ammar Alfian, Elin Sharliza, Khairil Anwar Aman, Anne Abdullah, Shajiry, Aidil Alias, Yaya Zahir, Mysarra Syahfiedzrien, Allif Ikqmal, Kay Maria, Hashim, Arriz AzimDOWNLOAD SYURGA NUR (1 - 28 TAMAT)
Syurga Nur Episod 01 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 02 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 03 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 04 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 05 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 06 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 07 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 08 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 09 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 10 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 11 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 12 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 13 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 14 = DOWNLOAD
Syurga Nur Episod 15 =
Syurga Nur Episod 16 =
Syurga Nur Episod 17 =
Syurga Nur Episod 18 =
Syurga Nur Episod 19 =
Syurga Nur Episod 20 =
Syurga Nur Episod 21 =
Syurga Nur Episod 22 =
Syurga Nur Episod 23 =
Syurga Nur Episod 24 =
Syurga Nur Episod 25 =
Syurga Nur Episod 26 =
Syurga Nur Episod 27 =
Syurga Nur Episod 28 (TAMAT) =
FB pereka cerita
mari ramai ramai like fanpage facebook perekacerita - http://www.facebook.com/likeperekacerita

SINOPSIS SYURGA NUR

Sempena bulan ramadan nanti, Primeworks Studios akan mempersembahkan drama terbaru berjudul 'Syurga Nur' yang akan ditayangkan di slot Akasia TV3. Sebuah drama karya Azman Yahya (Jinggo). Barisan pelakon belum diketahui, laporan awal pelakonnya ialah Amar Asyraf, Janna Nick, Azrel Ismail, Raja Ilya, Sheila Rusly. Nantikan tayangannya pada Ramadan ini
KE INDONESIA KE KITA (TV9)
MULAI: 28 Julai
HARI: setiap hari Selasa
MASA: 9.00 malam
JUMLAH EPISOD : 13 episod

KE INDONESIA KE KITA (TV9)
sekuel rancangan travelog Ke Korea Ke Kita kini beralih melawat bumi Indonesia untuk destinasi seterusnya. Rancangan yang diberi judul Ke Indonesia Ke Kita masih lagi mengekalkan gabungan ikon fesyen Wak Doyok dan juga vokalis kumpulan Oh Chentaku, Myo. Mereka akan mengharungi sedikit cabaran permainan di samping mempromosi lokasi menarik di Indonesia.

Bagi edisi kali ini, tedapat sepuluh lokasi pilihan iaitu Bali, Bandung, Lombok, Surabaya, Malang, Yogyakarta, Bromo dan Jakarta. Setiap lokasi lawatan mereka akan bermain permainan apa sahaja yang diberikan oleh producer mereka. Tugasan diberikan lebih sukar berbanding di Korea, apabila mereka perlu mendaki gunung berapi dan menetap disana. Selain itu, terdapat juga aktiviti menyelam, surfing dan menikmati makanan pelik disana.ISTERI SEPARUH MASA RAYA
HARI : Raya Ketiga
TARIKH: 19 Julai 2015,
MASA: 10 pagi
PENGARAH : Micheal Ang
SIARAN : Astro Ria , Ria HD
PELAKON : Aiman Hakim Ridza, Emma Maembong, Sharifah Shahora, Normah Damanhuri, Lia Natalia, Natasha Elyzza,DOWNLOAD ISTERI SEPARUH MASA RAYA (ASTRO RIA)
= PART1, - PART2, - PART3, - PART4
SINOPSIS ISTERI SEPARUH MASA RAYA


GEROBOK RAYA
TARIKH : 9 Syawal (25 Julai),
MASA: 9.00–11.00 malam
SLOT: Cereka Ahad TV3
PELAKON : Eja, Zamarul Hisham, Shukri Yahaya, adik Khairisya, Zarina Zainordin
SINOPSIS GEROBOK RAYA
Mengisahkan Zah & Muhsim yang kehilangan anak tunggalnya yang bernama Fatiyah ketika berusia 9 tahun. Bermula apabila Fatiyah keluar untuk ke kedai, dia masih tidak muncul selama 10 tahun. Ramai yang simpati dan ramai yang mengatakan Zah gila kerana setiap Hari Raya, Zah akan menjahit baju kurung berwarna merah atau biru untuk Fatiyah dan disimpan di dalam gerobok mereka. Suatu hari, heboh tentang berita penemuan tulang kanak-kanak di sebuah tangki air dan orang kampung mengesyaki ia adalah mayat Fatiyah.
M.A.I.D PUN NAK RAYA
TARIKH : 2 Syawal 2015
MASA: 10.00 pagi
SIARAN : Astro Ria , Ria HD
PELAKON : Zul Ariffin dan Ayda JebatDOWNLOAD M.A.I.D PUN NAK RAYA (ASTRO RIA)
= PART1, - PART2SINOPSIS M.A.I.D PUN NAK RAYA
RINDU AWAK 200% RAYA
TARIKH TAYANGAN : RAYA KE-6
MASA: 10 P.M
SALURAN : TV3
PARA PELAKON : Zul Ariffin, Ayda Jebat, Fazlina Ahmad Daud, Zuhairi Ibrahim, Karl Shafek, Mimi Ernida, Ika Nabella


DOWNLOAD RINDU AWAK 200% RAYA (TV3)
= PART1, - PART2


SINOPSIS RINDU AWAK 200% RAYA

Kini, Armel Aisya dan Zill Faezrul sudah mempunyai seorang anak yang bernama Faiq Esyan dan sudah berusia 3 tahun. Namun, mereka berdua semakin sibuk dengan kerjaya masing-masing menyebabkan Armel Aisya menolak permintaan Zill Faezrul untuk mempunyai anak kedua ekoran kekangan masa yang dihadapi Armel. Bagi Armel, dia mahu menumpukan sepenuh perhatian kepada kerjayannya yang semakin meningkat naik.
AKU NAK KAHWIN RAYA NI
TARIKH :22 Julai
HARI: Selasa,
MASA: 10.00 pagi
SIARAN : Astro Ria , Ria HD
PELAKON : Amar Baharin, Marsha Milan, Lia Natalia, Amai Kamarudin


SINOPSIS AKU NAK KAHWIN RAYA NI

Followers

My Ping in TotalPing.com Related Posts with Thumbnails

Dapatkan post updates terbaru via Facebook. Hanya Click LIKE Button dibawah

?

 
Copyright 2010 PEREKA CERITA